dijous, 3 de desembre del 2020

Controls policials francesos a la frontera del Pirineu si s'obren al Principat les pistes d'esquí el 9 de desembre

Covid-19: la policia francesa farà controls fronterers per dissuadir els seus ciutadans d'anar a esquiar al Pirineu català, que es vol obrir el dimecres 9 de desembre 

El primer ministre francès diu que "l'acció diplomàtica continua" per convèncer al Govern d'Espanya per tancar les estacions 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Puigcerdà (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya) 13/12/2020.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el primer ministre del Govern francès, Jean Castex, va anunciar ahir dimecres que es faran controls policials fronterers aleatoris per dissuadir els francesos d'anar a esquiar al Pirineu català o d'altres punts a l'estranger. Amb les estacions tancades en alguns Estats europeus i obertes en altres, les estacions d'esquí s'han convertit en un punt de desavinences entre els líders dels governs europeus. 

Els govern d'Alemanya, França o Itàlia demanen el tancament de les pistes a nivell europeu per evitar que els ciutadans viatgin i s'arrisquin a possibles contagis de covid-19 durant les festes, mentre altres països, entre els quals hi ha Àustria, es neguen a aquesta mesura. 

Amb les pistes catalanes obrint el 9 de desembre i les suïsses ja obertes, Castex ha assegurat en una entrevista a 'BFMTV' que impulsaran mesures per evitar que els ciutadans vagin a "contaminar-se" a les estacions d'altres Estats, principalment del Regne d'Espanya i Suïssa. Segons ha explicat el primer ministre francès, també es podria obligar els viatgers a fer una quarantena. 

L'obertura de les estacions d'esquí ha generat controvèrsia a la Unió Europea. Els Estats que les mantenen tancades, principalment Alemanya, Itàlia i França, intenten pressionar els que tenen intenció d'obrir-les perquè no ho facin i coordinar així les accions. En aquest sentit, Castex ha di que mantenen contactes diplomàtics per "harmonitzar" les mesures. "L'acció diplomàtica continua", ha assenyalat Castex. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada