dissabte, 19 de desembre del 2020

Concentracions convocades avui per l’Assemblea Nacional Catalana arreu del Principat a fi de denunciar l’espiral de repressió espanyola









Concentracions convocades avui per l'Assemblea Nacional Catalana arreu del Principat a fi de denunciar l'espiral de repressió espanyola 

Les mobilitzacions solidàries acusen l'Estat espanyol d'utilitzar "les seves estructures per coaccionar, reprimir i consumar la venjança" 

Entre els municipis que han fet concentracions antirepressives hi ha Barcelona, Vic, Girona, Mataró, Reus, Riudoms i altres 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 19/12/2020.- Llegim a VilaWeb que l'Assemblea Nacional Catalana ha fet aquest dissabte diverses concentracions arreu del Principat de Catalunya per denunciar "l'espiral de repressió" contra el moviment independentista.  

Les mobilitzacions s'han convocat coincidint amb les que es fan a Euskal Herria per refusar la repetició del judici a Arnaldo Otegi i la resta de condemnats pel cas Bateragune. 

Entre els municipis que han fet concentracions antirepressives hi ha Barcelona, a Girona (Gironès, comtat de Girona), Vic (Plana de Vic, comtat d'Osona), Mataró (Baix Maresme, comtat de Barcelona), Reus (Baix Camp), Riudoms (Baix Camp) i altres. 

A Barcelona la protesta s'ha fet a la plaça Sant Jaume, on la gent concentrada ha acusat l'Estat espanyol "d'actuar indiscriminadament i d'utilitzar les seves estructures de poder per coaccionar, reprimir i consumar la venjança". 

"La sentència contra el Dani i la decisió sobre Otegi són un avís per a navegants per al moviment independentista, però no podran amb nosaltres", ha dit el vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, David Fernàndez. Així mateix, ha afirmat que el moviment independentista no es resignarà, sinó "al contrari". "Catalunya serà independent", ha pronosticat. 

Segons l'Assemblea Nacional Catalana, la condemna a Dani Gallardo o el cas d'Otegi posen "de manifest l'existència d'una causa general contra l'independentisme". Per això, l'Assemblea Nacional Catalana considera que "tot i la indefinició dels partits polítics i les institucions catalanes pel que fa a l'avenç del procés d'independència, l'estat espanyol no ha afluixat i ha continuat reprimint sense trobar una resposta antirepressiva unitària, efectiva i viable". 

Segons l'entitat, aquest dissabte, 19 de desembre, a les 11 del matí, convocava una mobilització arreu del territori del Principat per denunciar l'espiral de repressió en què està immers el moviment independentista. Tot i la indefinició dels partits polítics i les institucions catalanes pel que fa a l'avenç del procés d'independència, l'Estat espanyol no ha afluixat i ha continuat reprimint sense trobar una resposta antirepressiva unitària, efectiva i viable. 

Ha denunciat la causa general contra l'independentisme, alhora que se solidaritzaren amb Dani Gallardo, Arnaldo Otegi i els centenars de causes obertes contra l'independentisme en un clam contra la repressió. 

Afirma que "no volen assenyalar una acció repressiva determinada, sinó posar de manifest l'existència d'aquesta causa general. L'Estat espanyol actua indiscriminadament i utilitza les seves estructures de poder per coaccionar, reprimir i consumar la venjança". 

La mobilització de l'Assemblea Nacional Català s'ha realitzat coincidint amb les concentracions a Euskal Herria amb motiu de la repetició del judici a Arnaldo Otegi i la resta de condemnats pel cas Bateragune. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada