dissabte, 19 de desembre del 2020

Amadeu Costa Carrera

Foto antropomètrica d'Amadeu Costa Carrera (1917)

Foto antropomètrica d'Amadeu Costa Carrera (1917)


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 19 de desembre de 1896 neix a Camprodon (Ripollès) l'anarquista Amadeu Costa Carrera 

Costa amb Roberto Gaggero Marini i Bernardino Gómez González, el 27 d'abril de 1917 creuaren clandestinament la frontera per Prats de Molló i la Presta (Alt Vallespir) 

El juny de 1917, en plena Gran Guerra del 14, treballà com a empleat de comerç per a l'empresari de teixits Morel de Perpinyà i el 21 de juny va ser fitxat per la policia d'aquesta ciutat com a «individu intel·ligent que professa les idees anarquistes» 

Amadeu Costa Carrera: El 19 de desembre de 1896 neix a Camprodon (Vall de Camprodon, Ripollès) l'anarquista Amadeu Costa Carrera. El seu pare es deia Miquel Costa i la seva mare, Paula Carrera.  

Emigrà a Montevideo (Uruguai) i a principis de 1917 hi retornà amb dos companys (Roberto Gaggero Marini i Bernardino Gómez González), establint-se a Barcelona ja que arribà al port.  

Després de dos mesos a Barcelona, sense feina, el 27 d'abril de 1917 tots tres creuaren clandestinament la frontera per Prats de Molló i la Presta (Alt Vallespir, Vallespir).  

Els tres treballaren durant un mes amb el propietari Sabardeill de Vilanava d'Arribèra (Alta Garona, Occitània), on el 2 de maig Amadeu Costa Carrera va fer la declaració d'estrangeria a les autoritats franceses.  

Posteriorment, el juny d'aquell any, en plena Gran Guerra del 14, treballà com a empleat de comerç per a l'empresari de teixits Morel de Perpinyà (Plana de Rosselló, Rosselló).  

En aquesta època vivia al número 10 del carrer Queya de Perpinyà i el 21 de juny de 1917 va ser fitxat per la policia d'aquesta ciutat com a «individu intel·ligent que professa les idees anarquistes».  

Desconeixem la data i el lloc de la seva defunció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada