dilluns, 7 de desembre del 2020

A Farners de la Selva s’inaugura popularment la plaça del Primer d'Octubre davant la passivitat de l'Ajuntament

Farners de la Selva inaugura popularment la Plaça del 1r d'Octubre davant la passivitat de l'Ajuntament











A Farners de la Selva s'inaugura popularment la plaça del Primer d'Octubre davant la passivitat de l'Ajuntament 

La convocatòria, feta per 8 entitats, va comptar amb la presència del president Quim Torra i el suport de la CUP Farners 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva, comtat d'Osona) 07/12/2020.- Llegim al portal Llibertat.Cat que ahir diumenge --dia del règim del 78-- es va inaugurar, de manera realment popular, la plaça Primer d'Octubre a Farners de la Selva, amb la presència de més d'un centenar de persones i l'estricte compliment de les mesures de seguretat sanitàries. 

L'acte popular s'ha fet per denunciar la passivitat del govern municipal de fer-ne la inauguració oficial, després que ja han passat dos anys de la consulta popular per posar el nom Primer d'Octubre a un espai del municipi, en la que va guanyar per àmplia majoria l'opció de canviar el nom de l'antiga plaça de l'Ajuntament per Primer d'Octubre, en referència al referèndum d'autodeterminació de 1-O de 2017. 

La convocatòria, feta per 8 entitats, ha comptat amb la presència del president Quim Torra.  

En la convocatòria s'ha recordat que s'havia demanat diverses vegades a l'Ajuntament que en fes la inauguració oficial i s'ha reclamat que es faci la inauguració institucional el més aviat possible.  

El president Quim Torra va recordar el caràcter popular de l'1 d'octubre de 2017 i la necessitat de recuperar la iniciativa popular per aconseguir la República Catalana Independent. I en aquest sentit ha felicitat l'organització d'aquest acte del 6 d'octubre pel simbolisme de la data triada per fer aquest acte, dia de la Constitució del 78, que consumà la Segona Restauració Borbònica. 

Des de l'organització s'ha portat una placa amb el nom "Plaça del 1r d'Octubre" per fer-ne entrega a l'alcaldessa, però el govern municipal no ha volgut participar de l'acte, doncs no ha entomat la crítica implícita i ha declinat de ser-hi.   

A més a més, en els darrers dies s'ha queixat per la forma com se'ls ha comunicat la convocatòria i ha emès un comunicat on recorda que aquests actes pertoca a l'Ajuntament fer-los i acusant l'organització de la  convocatòria de "fragmentar l'independentisme". En canvi, la CUP Farners va donar un ferm suport a l'acte. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada