dimecres, 25 de novembre del 2020

Ramaders i esportistes, contra la pavimentació d'un camí al Ripollès

Una imatge dels treballs de pavimentació.
Una imatge dels treballs de pavimentació.


Ramaders i esportistes, contra la pavimentació d'un camí al Ripollès 

S'han queixat del projecte del Consell Comarcal per pavimentar el traçat que enllaça Ribes Altes i Tregurà 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Ribes de Freser/Ribes de Freser (Vall de Camprodon, Ripollès, comtat d'Osona) 25/11/2020.- Llegim al Diari de Girona que l'inici de les actuacions per arranjar camins rurals al Ripollès ha topat amb l'oposició de ramaders i esportistes de les valls de Ribes de Freser i Camprodon (Vall de Camprodon, Ripollès, comtat d'Osona), que no accepten que es destinin recursos a pistes que no accedeixen a cases habitades.  

Diverses persones de tots dos territoris han expressat la seva disconformitat a través de xarxes socials per denunciar la pavimentació del camí entre Ribes Altes i Tregurà al Consell Comarcal del Ripollès, des d'on s'ha gestionat la polèmica partida de 2020 que també ha generat queixes d'ERC, que ha demanat que es faci un Pla de Camins per determinar aquells que requereixen millores més immediates. 

El ramader Joan Moret, de Llanars, explica que, encara que només se'n faci un tros cada any, «és patètic que quan sobrin diners s'utilitzin en una pista d'alta muntanya, havent-hi cases habitades que ho necessiten molt més». A més, creu que «per anar-hi amb bicicleta o 4x4 no cal omplir-ho de pòrtland». Una opinió molt similar té Marta Dordas, una veterinària de Pardines que denuncia que «no hi ha hagut transparència i ni tan sols sabem si només faran un tram o tot el camí», o que s'hagin trobat amb una política de fets consumats, quan ja hi ha les màquines treballant-hi.  

Uns diners «que anirien molt bé per a famílies que les estan passant magres» 

El sindicalista de referència de CCOO pel Ripollès i la Cerdanya, Xavier Rodríguez, ha qualificat les obres com una «actuació inútil». Rodríguez és esportista aficionat, utilitza sovint aquella pista per entrenar i afirma que «poca gent més la fa servir que esportistes o boletaires». Per tant, creu que és una obra sense cap justificació, a banda d'abocar-hi uns diners «que anirien molt bé per a famílies que les estan passant magres». 

La resposta per part del Consell Comarcal va arribar també via xarxes socials, explicant que la voluntat és «pavimentar tan sols un tram en mal estat» per tal de garantir la viabilitat d'una carretera que considera estratègica en tant que connecta les dues valls. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada