dissabte, 21 de novembre del 2020

Manuel Edo

Necrològica de Manuel Edo publicada pel periòdic parisenca "Cenit" del 21 de gener de 1992

Necrològica de Manuel Edo publicada pel periòdic parisenca Cenit del 21 de gener de 1992



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 21 de novembre de 1991 mor a Peliçana (Boques del Roine) l'anarquista i anarcosindicalista Manuel Edo. Havia nascut cap el 1909 al Poblenou de Barcelona 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Manuel Edo: El 21 de novembre de 1991 mor a Peliçana (Boques del Roine, Provença, Occitània) l'anarquista i anarcosindicalista Manuel Edo. Havia nascut cap el 1909 al Poblenou de Barcelona.  

Des de molt jove milità en el moviment llibertari dels barris barcelonins del Poblenou i del Clot.  

El gener de 1937, com a membre del grup anarquista «Rebeldes», demanà l'ingrés en la Federació de Barcelona de la Federació Anarquista Ibèrica (FAI).  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental.  

Exiliat, s'establí amb la seva companya, Vicenta de los Ángeles Pradas, a Peliçana, on el seu fill morí tràgicament durant l'alliberament de la població per les tropes nord-americanes.  

Mantingué amb la seva companya la Federació Local de Confederació Nacional del Treball en l'Exili (CNT-AIT) de Peliçana, participant en reunions, congressos, excursions per la zona, mítings commemoratius del 19 de Juliol del 36 i altres, que s'organitzaren.  

Malalt, Manuel Edo va morir, malgrat haver patit una intervenció quirúrgica, el 21 de novembre de 1991 a Peliçana. Incinerat a Aurenja (Vauclusa, Provença, Occitània), les seves cendres van ser enterrades juntament amb les restes de la seva companya al cementiri de Peliçana.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada