L'Hospital Trueta comença a derivar pacients ingressats amb el virus de covid-19 a la Clínica Bofill
Els centres públics i privats gironins tenen 345 ingressats i el Trueta, el Santa Caterina i l'Hospital de Figueres són els que en tenen més
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 14/11/2020.- Llegim al Diari de Girona que l'Hospital Trueta va començar dijous a derivar pacients amb coronavirus-19 a la Clínica Bofill de Girona. Concretament, fins ahir ja n'hi havia quatre que s'havien traslladat.
Fonts de la Clínica Bofill van explicar a Diari de Girona que, tal com es va fer a la primera onada, el centre hospitalari ha habilitat una planta sencera per a possibles pacients amb coronavirus-19. També s'hi ha destinat personal sanitari i a partir de dilluns es reorganitzarà part de l'activitat assistencial per a poder atendre les noves necessitats. D'altra banda, la previsió del Trueta és que en els propers dies encara se'n derivi algun més.
Aquest canvi ve incentivat per l'anunci de la setmana passada per part de Salut, d'integrar novament la xarxa d'hospitals privats en el sistema públic de manera temporal. Es va prendre aquesta decisió amb l'objectiu d'anticipar-se a l'increment de pressió assistencial previst. Concretament, es busca l'ampliació de la capacitat hospitalària instal·lada, tant pel que fa a llits de crítics com d'hospitalització convencional.
Dades per hospitals
Fins ahir a la tarda, els hospitals de la Regió Sanitària de Girona comptaven amb 345 ingressats i, d'aquests, 59 es trobaven en situació crítica. L'Hospital Trueta (Girona, Gironès, comtat de Girona), el centre sanitari de referència de les comarques gironines, tenia 96 pacients ingressats i, d'aquests, 40 es trobaven en situació crítica. Seguidament, l'hospital Santa Caterina (Salt, Gironès, comtat de Girona) comptava amb 59 ingressats i 12 d'aquests, crítics. I l'Hospital de Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) és el tercer de la regió amb un nombre més elevat de pacients: 57 en total. Val a dir, que el de Figueres és un hospital comarcal i no té la mateixa capacitat assistencial que el Trueta o Santa Caterina, els principals de la regió sanitària. En canvi, però, té pràcticament el mateix nombre de pacients ingressats. Fonts de l'hospital han admès que han arribat a superar la setantena d'ingressos, durant el pic de la segona onada.
Seguidament, Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) en té 15; Campdevànol (Ripollès, comtat d'Osona),12; Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona), 28 (3 crítics); Calella (Alt Maresme, comtat de Girona), 27 (2 crítics); Palamós (Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona), 31; la Clínica Girona, 11 (2 crítics); la Clínica Salut Infirmorum de Banyoles (Pla de l'Estany, comtat de Besalú), 4, la clínica Santa Creu de Figueres, 5; i la Clínica Bofill, 4.
El gerent de la Clínica Girona, Carles Espígol, va explicar al Diari de Girona que de moment encara no han rebut pacients derivats de centres públics. «Actualment la situació és estable, estem millor que a la primera onada, tot i que hem hagut de reorganitzar l'activitat i prioritzar la cirurgia major ambulatòria».
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada