divendres, 20 de novembre de 2020

Condemnat a 21 mesos de presó un independentista de Torroella de Montgrí per suposadament haver amenaçat el que fora dirigent del PP Garcia Albiol a les xarxes socials

Condemnat a 21 mesos de presó un independentista de Torroella de Montgrí per suposadament haver amenaçat el que fora dirigent del PP Garcia Albiol a les xarxes socials 

Va ser una mena de manifestació personal per la repressió policial l'1-O governant el PP 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Torroella de Montgrí i l'Estartit (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries) 20/11/2020.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el Jutjat Penal Número 2 de Girona ha condemnat un veí de Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries) a una pena de 21 mesos de presó per amenaçar de mort a través de les xarxes socials l'actual alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, entre el mes d'octubre de 2017 i el mes de marc de 2018 quan era president del PP a Catalunya. 

També li prohibeix que s'acosti al polític o es comuniqui amb ell de cap manera en un període de 33 mesos.  

La sentència, que és ferma, considera que els missatges volien causar "por a patir un mal imminent i greu" i que estaven motivats pel "menyspreu" del condemnat cap a la ideologia de Garcia Albiol. Per això últim, se li aplica l'agreujant de discriminació per ideologia. 

L'acusat, que ha reconegut els fets i ha mostrat el seu penediment, no entrarà a presó perquè no té antecedents penals.  

El jutge considera que els fets van ser "aïllats" i que es van produir en un "moment convuls" i "d'exaltació generalitzat" després de l'1-O. Per això rebutja la petició del Fiscal de commutar la pena de presó per un curs formatiu en igualtat i no discriminació. 

Segons el jutge, entre el 5 d'octubre de 2017 i el 24 de març de 2018, l'acusat va enviar 15 missatges a través del seu perfil de Facebook al d'Albiol amenaçant-lo i insultant-lo a ell i a d'altres líders polítics com Inés Arrimadas i Albert Rivera (Ciutadans). 

En un comunicat, Xavier Garcia Albiol ha mostrat la seva satisfacció per la condemna i ha assegurat que "aquesta sentència és exemplar i marca un abans i un després per aquells que fan servir les xarxes socials per amenaçar i intentar coaccionar per motius ideològics a qui no pensa com ells". 

Investigació de l'Audiència Nacional espanyola 

Després que Garcia Albiol denunciés les amenaces, l'Audiència Nacional espanyola va obrir una investigació que va finalitzar amb la detenció de l'independetista empordanès el 25 d'abril de 2018. L'endemà, després de declarar, el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata el va deixar en llibertat provisional. A l'acusat, que va reconèixer els fets, el jutge li va imposar com a mesura cautelar l'allunyament físic i virtual del líder del PP. 


Cap comentari:

Publica un comentari