dissabte, 21 de novembre del 2020

Carlos José Cervantes Vicente

Necrològica de Carlos Cervantes Vicente apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 22 de juny de 1980

Necrològica de Carlos Cervantes Vicente apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 22 de juny de 1980



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 21 de novembre de 1916 neix a Mojácar (Levante Almeriense) l'anarcosindicalista Carlos José Cervantes Vicente 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier, d'on va ser enviat a treballar com a obrer agrícola a la regió Centre 

Carlos Cervantes Vicente: El 21 de novembre de 1916 neix a Mojácar (Levante Almeriense, Almeria, Andalusia) l'anarcosindicalista Carlos José Cervantes Vicente. El seu pare es deia Carlos Cervantes i la seva mare, María Vicente.  

Quan era molt jove emigrà a Manresa (Bages), on s'afilià a la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT).  

En 1936 la seva mà dreta va ser amputada.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier, d'on va ser enviat a treballar com a obrer agrícola a la regió Centre (Centre-Val de Loire).  

Després de la Segons Guerra Mundial interimperialista fou membre del secretariat de la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Nérondes (Cher, Centre-Val de Loire) que s'acabava d'organitzar.  

Un cop jubilat es traslladà amb la seva companya Carmen Camprubí a Mornay-Berry (Cher, Centre-Val de Loire).  

Carlos Cervantes Vicente va morir el 12 de maig de 1980 a Mornay-Berry i va ser inhumat dos dies després al cementiri d'aquesta localitat.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada