dijous, 26 de novembre del 2020

Àngel Palagos Pujol

Necrològica d'Àngel Palagos Pujol apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 16 d'octubre de 1966

Necrològica d'Àngel Palagos Pujol apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 16 d'octubre de 1966


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 26 de novembre de 1913 neix a Navata (Alt Empordà) l'anarcosindicalista Àngel Palagos Pujol 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Àngel Palagos Pujol: El 26 de novembre de 1913 neix a Navata (Alt Empordà) l'anarcosindicalista Àngel Palagos Pujol. El seu pare es deiea Emili Palagos i la seva mare, Maria Pujol.  

Militant de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental. 

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Montalban (Tarn e Garona,  Guiena, Occitània).  

Posteriorment es traslladà a Lo Mont (Lanas, Nova Aquitània, Occitània), on visqué la resta de la seva vida.  

L'estiu de 1949 va ser nomenat secretari de la secció local de Solidaritat Internacional Antifeixista (SIA). A començament dels anys seixanta del segle XX va ser nomenat secretari de SIA.  

Àngel Palagos Pujol va morir el 2 de març --algunes fonts citen erròniament l'1 de març-- de 1966 a l'Hospital CentreJean Abadie de Bordèu (Gironda, Nova Aquitània, Occitània) i fou inhumat, civilment, tres dies després al cementiri d'aquesta ciutat.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada