dimarts, 6 d’octubre del 2020

Naturalistes de Girona presenta al·legacions al projecte de la variant de la C-63 entre Sils i Riudarenes

Naturalistes de Girona presenta al·legacions al projecte de la variant de la C-63 entre Sils i Riudarenes 

L'associació també ha al·legat al Catàleg de Fauna Amenaçada de Catalunya 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sils/Riudarenes (la Selva, comtat de Girona) 06/10/2020.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) ha presentat al·legacions a dos projectes de la Generalitat que es troben en fase d'exposició pública. En concret, al projecte de la variant de la C-63 entre Sils i Riudarenes (la Selva, comtat de Girona) al qual l'entitat naturalista s'oposa. 

L'associació considera que la documentació presentada té "greus mancances i falsedats", que els estudis de mobilitat "estan mal dissenyats" o la falta d'alternativa, que consistiria en aplicar mesures sobre les infraestructures existents. També denuncien l'impacte que la nova carretera tindrà sobre "l'espai d'alt valor biològic i agrològic i sobre el canvi climàtic". A més, asseguren que el cost de la infraestructura --valorada entre 37 i 52 MEUR-- és "desproporcionat i innecessari". 

D'altra banda, reclamen que es facin millores en l'accés a Vallcanera i la GI-555 es facin "independentment de si es fa o no la variant" perquè són "reclamacions històriques dels veïns de la zona". 

A banda d'aquest projecte, l'associació també ha presentat al·legacions al Catàleg de Fauna Amenaçada de Catalunya. Des de l'entitat recorden que aquest projecte és una reclamació històrica del món ecologista i un "deure" de la Generalitat des de l'aprovació de la llei de Patrimoni Natural i Biodiversitat per part del Govern espanyol l'any 2007. 

"D'aquesta llei es derivava que les comunitats autònomes havien d'establir un llistat d'espècies de flora i fauna que estaven amenaçades i desenvolupar programes de conservació o recuperació, com a molt tard 5 anys després de la seva inclusió al llistat", recorden en un comunicat. 

L'entitat critica que 13 anys després de l'aprovació de la llei, la Generalitat ha presentat "el que serà la futura base legal de la conservació de les espècies de fauna més amenaçades del territori". En aquest sentit, remarquen que les al·legacions no van en contra del propi catàleg sinó de les "mancances i contradiccions" que, al seu entendre, té el document. 

L'associació ha avançat també que està treballant amb altres entitats del territori per presentar al·legacions al nou vial de la C-31 entre Ullà i Gualta (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries) per sobre el riu Ter. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada