dimecres, 7 d’octubre del 2020

CGT i ASPEPC-SPS, que criden a la vaga, calculen que l'afectació de covid-19 a l'ESO és del 39% al Principat de Catalunya i del 42% a la demarcació de Girona

S'alerta que els instituts afectats per la pandèmia de covid-19 quasi doblen els centres de primària 

CGT i ASPEPC-SPS calculen que l'afectació a l'ESO és del 39% al Principat de Catalunya i del 42% a la demarcació de Girona  

Fan una crida a la vaga el 9 i 15 d'octubre 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 09/10/2020.- Des de CGT i el Sindicat Professors de Secundària (ASPEPC-SPS) convoquen vaga per als propers 9 i 15 d'octubre. Ambdós sindicats van denunciar ahir que hi ha un 39,1% d'instituts de secundària afectats per la pandèmia de covid-19. Els sindicats calculen que en el cas de les escoles primàries té una afectació del 17,5% i alerten que els centres d'ESO quasi ho dupliquen. 

Segons les seves dades recollides des del 22 de setembre i que van presentar ahir en un informe, els casos han anat en augment i els centres afectats han passat de 348 a 790.  

Els portaveus d'ambdós sindicats van denunciar ahir en roda de premsa que els centres d'ensenyament s'han convertit en un focus de contagis i han explicat que gairebé el 40% dels centres de secundària han estat afectats, citant dades del Departament d'Educació de la Generalitat. 

Asseguren que el 2,5% de les llars d'infants han estat afectades, així com un 17,5% dels centres de primària, i un 29,9% de centres de primària i secundària, i assenyalen que com més gran és el curs a la educació obligatòria, més és l'afectació. 

Situació a les comarques gironines 

En el cas dels centres de les comarques gironines, i amb les dades de dilluns, fonts sindicals han assegurat a Diari de Girona que l'afectació a les llars d'infants, els centres de primària i els instituts de Girona és superior a la mitjana catalana, amb un 3,2%, 17,6% i 42,3%, respectivament. En el cas dels instituts escola (IE) és del 18,6%. 

S'ha donat aquesta informació a partir de les dades del Departament d'Educació però estenent la condició d'afectat a tots aquells completament confinats, als que tenen un o més grups confinats o als que tenen 10 o més alumnes confinats. S'ha criticat les «incoherències» en les dades d'Educació i ha afirmat que el criteri «no és l'adient per visualitzar el nombre de grups i persones afectades». 

Ambdós sindicats alerten que l'afectació té una tendència creixent. Després que aquest dilluns es reduïssin els grups confinats, ASPEC-SPS ha considerat que l'estabilització i reducció «puntual» de les xifres de confinaments respon a la reducció de 14 a 10 dies de la quarantena, però ha alertat que la xifra de positius detectats «continua en creixement clar». 

Manca de reforç 

El secretari general de la Federació d'Educació de CGT, Miquel González, ha exposat que molts centres no han pogut reduir la ràtio d'alumnes i que hi ha hagut un insuficient reforç de professorat. 

González també ha declarat que part dels EPIs subministrats han estat de mala qualitat, incloent màscares no homologades, a més que no s'han pogut mantenir les distàncies de seguretat en els centres. 

El secretari general d'ASPEPC-SPS, Xavier Massó, ha afirmat que l'afectació de la covid-19 en l'educació «és més greu del que diu el Departament d'Educació», ha criticat la falta de planificació per part d'Educació i ha opinat que aquesta situació posa en risc qualsevol que estigui en un centre educatiu. 

Precisament per tot plegat, ambdós sindicats han convocat una vaga per a aquest proper divendres 9 i pel 15 d'octubre. Reclamen una «Educació segura per a tothom», així com reduir les ràtios, més personal docent i de suport, dotació d'EPI amb mascaretes FFP2 als centres, proves PCR i més neteja i desinfecció. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada