dijous, 24 de setembre del 2020

Els divendres, la Lliure Coral Groga reivindica setmana rere setmana la llibertat de les preses i exiliades polítiques i dels presos i exiliats polítics

Ramon Manent, a la dreta, amb els altres músics i seguidors de la convocatòria a la platja de les Barques.
                                                     Ramon Manent, a la dreta, amb els altres músics i seguidors de la convocatòria a la Platja de les Barques

 

Les concentracions solidàries dels divendres al vespre a l'Escala guanyen adeptes 

La Lliure Coral Groga reivindica setmana rere setmana la llibertat de les preses i exiliades polítiques i dels presos i exiliats polítics des d'un començament, el dia de Reis de 2018       

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 24/09/2020.- Llegim al Setmanari Alt Empordà que el músic i cantant Ramon Manen i Folch, molt vinculat de jovenet amb la vila de l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) i director de la Coral Indika es va plantar, el dia de Reis de l'any 2018, al davant de la façana de l'ajuntament de l'Escala amb la seva flauta i va interpretar El cant dels ocells. Era la seva manera particular de reclamar la llibertat de les preses i exiliades polítiques i dels presos i exiliats polítics del procés sobiranista d'autodeterminació. Es va autoimposar el repte de fer-ho cada divendres fins que fossin en llibertat.  

Amb un bon nombre de persones solidàries seguidores de les cantades setmanals, que s'han acabat autoanomenant com a Lliure Coral Groga, s'ha repartit les temporades entre el davant de l'ajuntament als mesos d'hivern i la Platja de les Barques a l'estiu. Després de l'aturada per la pandèmia del coronavirus-19, Manen i els seus seguidors s'han pogut tornar a reunir cada divendres a les vuit del vespre, guanyant més adeptes al carrer, com en altres indrets del Principat de Catalunya. 

«Hi ha dies que hi ha dues-centes persones, perquè és molt participatiu. Ens posem en rotllana com si fos un foc de camp», confessa Manen, que diu que «només soc músic, no m'agrada l'acció política, però farem això fins que surtin, tots i totes, de la presó», afirma Manen. 

Aquesta trobada setmanal ha ajudat a fer veure el moment que viu Catalunya a la gent més propera i als nombrosos visitants que té l'Escala. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada