La demarcació gironina tanca el mes de juliol amb 42.506 persones assalariades aturades
La xifra representa un 38% més de persones assalariades desocupats que ara fa un any
Des de CCOO i UGT parlen de molt males dades, sobretot en un mes en què la contractació sol créixer gràcies al turisme
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 05/0872020.- Llegim a El Punt Avui que les comarques gironines han tancat el mes de juliol amb 42.506 persones assalariades aturades, un 6,6% menys que al juny, però, tenint en compte que el juliol es un dels mesos forts de la temporada turística, la recuperació "no és bona", segons asseguren des de CCOO i UGT. Si aquesta xifra es compara amb la del juliol de 2019, la diferència percentual se situa en xifres inferiors al juny, però molt a prop del 40%, amb un 38,4%. I tot plegat en un mes en què, habitualment, el sector turístic i l'hostaleria s'enduien el gros de les contractacions. De fet, durant el mes de juliol l'afiliació a la Seguretat Social ha augmentat en 18.578 treballadors.
El secretari general de la UGT a les comarques gironines, Xavier Casas, va explicar ahir que desitjaven trencar la barrera dels 30.000 desocupats a les comarques gironines "i semblava que això podria arribar aquests mesos de juny i juliol". Però la pandèmia del covid-19 ho ha trastocat tot perquè no només no s'ha baixat dels 30.000 aturats, sinó que el nombre de treballadors sense feina ha sobrepassat els 42.000 i "apuntem a la línia dels 50.000 aturats". Casas també va comentar que al sindicat el preocupen les prestacions perquè "també van minvant".
Per la seva banda, la secretària general de CCOO a les comarques gironines, Belén López, també va parlar de males dades, sobretot en uns mesos en què la contractació a la demarcació sol créixer gràcies al turisme. López creu que la dependència de la demarcació cap al turisme estranger ha perjudicat molt, sobretot si s'analitzen les dades per comarques, en què es pot veure que el Baix Empordà és l'única comarca de la demarcació en què l'atur laboral ha disminuït, un 0,24%. "I això és perquè no depèn del turisme estranger", va dir López, que va comentar que potser ara és el moment de "plantejar nous models turístics". López va reclamar que es posi en marxa la taula o el consell del diàleg social per treballar en mesures concretes per als que "suporten una situació greu" i que es mantinguin els ERTO.
La secretària general de CCOO va ser molt crítica amb els serveis que donen des del SEPE i el SOC perquè "s'implanten mesures d'emergència que no funcionen bé per culpa de la burocràcia".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada