dijous, 6 d’agost del 2020

El turisme cau un 3,4% a Olot durant el mes de juliol per la pandèmia de covid-17

El turisme cau un 3,4% a Olot durant el mes de juliol per la pandèmia de covid-17 

Ha augmentat el visitant procedent de Barcelona i l'àrea metropolitana, on hi importants brots del virus 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) 06/08/2020.- Llegim a Gerió Digital que la pandèmia de covid-19 ha tingut un impacte moderat en l'ocupació mitjana dels allotjaments turístic d'Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) aquest mes de juliol segons assenyalen fonts municipals. Les restriccions de mobilitat i les recomanacions d'alguns Estats europeus de no viatjar a la Península, han provocat un lleuger descens del 3,4% en l'ocupació dels establiments hotelers de la ciutat. 

Segons les dades recollides a traves de les atencions i consultes a l'Oficina de Turisme, s'observa com ha augmentat el pes relatiu del turista procedent de Barcelona i la seva àrea metropolitana que aprofita per passar el cap de setmana a Olot, mentre que l'impacte de la pandèmia ha generat un fort descens de les vistes de ciutadans de la resta de l'Estat espanyol i de tota Europa. "Gran part dels turistes que ens visiten són famílies que aposten per Olot i la Garrotxa com la millor opció per aprofitar uns dies de vacances tranquil·les, desconnectant i gaudint principalment de la natura, els camins i itineraris que disposem", afirma Gemma Canalias, regidora de Turisme, Empresa i Comerç de l'Ajuntament d'Olot. 

Durant aquest mes de juliol, el personal de l'Oficina de Turisme d'Olot ha atès a 1.561 persones, 1.475 presencialment i 84 telefònicament (la resta han estat consultes per correu electrònic o correu postal). Aquestes xifres suposen una reducció del 43,6% pel que fa al nombre d'atencions respecte al mateix període de l'any passat. Els atractius més destacats de la ciutat d'Olot, el volcà Montsacopa i la zona volcànica són, per aquest ordre, els principals indrets que desperten més interès entre els visitants que s'han adreçat a l'Oficina de Turisme. 

En aquest sentit, els tècnics de turisme i informadors del taulell han intensificat la divulgació d'informació, oferint una atenció més personalitzada i lliurant el màxim de dades als visitants que s'hi dirigien, així com indicant totes les recomanacions de seguretat i sanitàries a tenir en compte. Pel que fa a les visites guiades, s'han pogut realitzar tres de les quatre previstes però amb ràtios més reduïts i descomptes. 

Unes dades que reforcen les accions del Pla de Reactivació d'Olot i la Garrotxa 

Durant aquest mes de juliol s'han registrat més de 4.900 sessions a la web [http://www.turismeolot.cat], el que representa un increment del 30% respecte al mateix període del 2019. Aquesta dada, conjuntament amb la resta d'observacions i informació remarquen la importància dels entorns digitals de qualitat i, al seu torn, de les mesures i accions plantejades al Pla de Reactivació Econòmica i d'Ocupació d'Olot i la Garrotxa. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada