dimarts, 7 d’abril del 2020

PROJECTE D'AERÒDROM AL TERME MUNICIPAL DE L'ESCALA, A TOCAR LES CORTS, VILANERA I ELS RECS

CONSIDERACIONS SOBRE L'IMPACTE AMBIENTAL DEL PROJECTE D'AERÒDROM AL TERME MUNICIPAL DE L'ESCALA
 

IAEDEN - Salvem l'Empordà s'oposa a la construcció d'un nou aeròdrom a l'Alt Empordà, concretament al terme de l'Escala, a tocar les Corts, Vilanera i els Recs (prop dels termes d'Albons, Viladamat --on ja hi ha un aeròdrom--, Bellcaire i Torroella de Montgrí.

 

IAEDEN - Salvem l'Empordà ha exposat davant el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya una sèrie de consideracions i demana tenir-les en consideració.

 

Davant la revolució tecnològica que estem vivint cal replantejar la necessitat d'ocupar l'espai aeri mitjançant usos privats. L'ús particular dels drons (com a mecanisme volador que més ús se n'està fent a nivell particular) està replantejant la planificació i els permisos d'ús de l'espai aeri.

La pista d'un aeròdrom no es pot avaluar i analitzar com l'ocupació d'un terreny limitat i concret, sinó que cal fer extensiu els impactes a l'ús associat a aquesta pista: sorolls, ocupació d'espai aeri, impactes i efectes negatius pels veïns, impactes i efectes negatius a la biodiversitat i la contribució de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera. Caldria considerar l'espai aeri d'interès públic i general.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada