dijous, 9 d’abril del 2020

Joaquim Andreu Pastor

El 7 d'abril de 1910 neix a Barcelona l'anarquista i anarcosindicalista Joaquim Andreu Pastor

En el decurs de la retirada de febrer de 1939 passà la frontera del Pirineu Oriental i va ser internat en diversos camps de concentració

Joaquim Andreu Pastor: El 7 d'abril --algunes fonts citen erròniament el 10 d'abril-- de 1910 neix a Barcelona l'anarquista i anarcosindicalista Joaquim Andreu Pastor. El seu pare es deia Joaquim Andreu i la seva mare, Antònia Pastor.

Electricista de professió, quan era adolescent començà a militar en els grups llibertaris del Poblenou de Barcelona i en el Sindicat de Llum i Electricitat del Confederació Nacional del Treball (CNT).

Durant els anys trenta fou membre, amb Joaquim Gil Mir i altres, del grup anarquista «Los Anónimos» de Barcelona.

El 22 d'abril de 1933 fou detingut al Poble Nou per la Guàrdia Civil, amb Joan Adelantado Andreu i Elies Vallabriga Esteve, per coaccionar esquirols de les fàbriques de la barriada.

En el decurs de la retirada de febrer de 1939 passà la frontera del Pirineu Oriental i va ser internat en diversos camps de concentració.

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista formà part de la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Castres i de La Bastida de Roairós (Tarn, Occitània), on residia, i n'ocupà càrrecs de responsabilitat orgànica.

La seva companya fou Natàlia Albalat, també militant anarcosindicalista.

Joaquim Andreu Pastor va morir l'1 de gener de 1978 a l'Hospital Purpan de Tolosa de Llenguadoc (Alta Garona, Occitània) i va ser enterrat dos dies després.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada