diumenge, 9 de febrer del 2020

Activitats de la setmana del 10 al 16 de febrer a l'anònims

Presentació del llibre:
"Asesinato Pluscuamperfecto"
de José María Nunes
Amb: Jose Enrique Martínez Lapuente  
dimarts, 11 de febrer a les 19 h


"Asesinato Pluscuamperfecto" és alguna cosa més que un guió cinematogràfic. El seu autor, José María Nunes, el va escriure pensant en fer una pel·lícula que, malauradament, mai va poder rodar-se. La indústria espanyola d'aquells anys, raquítica i mediocre, no va saber, o no va voler, comprendre l'abast d'aquest projecte, el qual, vist des de la llunyania i amb les paraules precises de Minguet Batllori, és, abans que altra cosa, «literatura en estat pur, no escriptura funcional posada a el servei d'un gran fi ». Ens trobem, doncs, amb un text de gran valor literari en què la ironia, la tendresa, l'amor cap a totes les criatures pròpies del seu particular univers, fan del relat una d'aquelles rares delícies que, només de tant en tant, sorprenen a el lector atent. L'edició d'aquest ha estat obra de l'escriptor José Enrique Martínez Lapuente, qui aporta, a més, una nota introductòria i un epíleg que constitueixen un homenatge a el gran cineasta que va ser Nunes. D'altra banda, Joan M. Minguet Batllori, professor d'història de l'art Contemporani i d'història del cinema, ens dóna les claus principals d'una producció artística rica i complexa, emocionalment directa, i compromesa com poques amb les causes més importants del seu temps
Jose María Nunes, autor de pel·lícules tan emblemàtiques com Nit de vi negre; Sexperiencias; Biotaxia; Iconockaut; Amigogima; A la soledat i Res publica, la filmografia de Nunes és una de les més destacades del moviment cinematogràfic conegut com Escola de Barcelona. La seva obra es caracteritza per un llenguatge personal molt elaborat, en oberta sintonia amb el cinema proposat per la Nouvelle Vague francesa i deutor d'una ideologia llibertària que, al llarg de la seva vida, Nunes va sostenir sempre amb lleialtat i fermesa.


---------------------
Presentació del llibre: 
"Movimiento libertario y educación en España"
1901-1939
Amb Emili Cortavitarte, autor del llibre
dijous, 13 de febrer a les 18.30 h



Durant les quatre primeres dècades de segle XX, el moviment llibertari (format per anarquistes, anarco-sindicalistes i simpatitzants) va construir un procés formatiu i educatiu radicalment revolucionari i alternatiu a la dominació de classe i a les estructures capitalistes. Des de Ferrer i Guàrdia i l'Escola Moderna, passant per les escoles i docents racionalistes de sindicats de la CNT i ateneus, fins l'aposta per un ensenyament públic actiu, coeducatiu i alliberador (Escola Nova Unificada) durant la Revolució Social  
------------------
Exposició de fotografies
Granollers: paisatge gràfic urbà
Les parets parlen (2019)

Jordi Trullàs i Ramon Font
Del 12-02 al 01-03-2020  

cartell expo 120220.jpg

Passejar per la ciutat, per qualsevol ciutat, amb mirada atenta i encuriosida, et porta al descobriment de persones, llocs, racons, elements... que moltes vegades resulten insòlits.
I per això nosaltres un dia, passejant per Granollers, ens vam començar a fixar en les seves parets. I hi vam descobrir murals i grafits plens d'art, però també pintades, aquelles pintades anònimes de tota la vida que alguns conciutadans deixen en algun moment per mostrar el seu desencís, la seva rauxa, la seva alegria, les seves creences, els seus desigs o la seva imaginació. O que simplement volen ser un desesperat crit de revolta contra el món en general o contra quelcom en particular. I les van començar a fotografiar per tal de deixar-ne un testimoni que perdurés en el temps, atès l'efímer que són.   

 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada