dissabte, 11 de gener del 2020

Presentavió llibre a l'anònims

Presentació del llibre:
Invertidos y Rompepatrias
Marxismo, anarquismo y desobediencia sexual y de genero en el Estado Español (1868-1982)
Dimarts, 14-01-2020 a les 19 hores




Ha estat l'esquerra històricament tan tolerant amb l'homosexualitat com es pensa?
Què li va aportar en èpoques d'absolut rebuig a nivell social?
Què li ha diferenciat de la dreta en aquest punt?
Quina va ser la seva postura al respecte enfront de la inusitada repressió que va portar a terme el franquisme?
Va ser unànime el seu suport a el nou moviment gai un cop mort el dictador?
El moviment LGTB sempre ha estat al marge de la resta de lluites, com de vegades sembla traduir-se de la seva deriva actual, o hi va haver sectors molt representatius de la mateixa que van lluitar per alguna cosa més que pels seus drets, millores legals i beneficis institucionals en els convulsos anys de l'anomenada transició i fins i tot més enllà?
Quin paper va tenir l'existència d'una lluita antifranquista organitzada de cara a la creació dels primers moviments d'alliberament homosexual?
Han estat gais masculins de classe mitjana-alta provinents de partits d'esquerra els que van engrossir les seves files principalment, o hi va haver tot un món paral•lel de transvestits, "maricas" amb ploma, elements radicals i alguns dels primers grups de lesbianes autònomes als que la historiografia ha relegat a un pla secundari o directament ha invisibilitzat?
Aquestes preguntes i algunes més les respon aquesta completa i innovadora investigació que fa llum sobre els precedents històrics d'un tema que porta anys a la palestra: com ha estat la relació entre l'esquerra i l'homosexualitat? Contribueix a desmitificar una esquerra que s'ha popularitzat com a principal vessant ideològica que defensa els drets LGTB, sense haver fet una autocrítica profunda d'un passat ple de rebuig a qualsevol expressió sexual no normativa. Al seu torn, permet comprovar com ha estat la seva evolució enfront d'ells entre la Revolució de 1868 i la victòria del PSOE el 1982, posant un èmfasi més gran de l'habitual en grups polítics que habitualment no el tenen en la historiografia oficial, com l'anarquisme i altres pràctiques de base similar.  
--

 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada