divendres, 19 d’abril del 2019

Reparat a Olot el mural La Manada

L'atac al mural La Manada d'Olot pot anar al jutjat

El Col·lectiu d'Artistes de la Garrotxa estudia denunciar els fets

La recreació del quadre de Ramon Casas La càrrega, de Quim Domene, s'ha reparat

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 15/03/2019 Olot (La Garrotxa, comtat de Besalú).- Llegim en la premsa convencional comarcal que el Col·lectiu d'Artistes de la Garrotxa està estudiant presentar una denúncia per l'agressió a la versió que Quim Domene va fer del quadre La càrrega en el marc d'una iniciativa artística d'aquest col·lectiu per denunciar la situació dels presos polítics independentistes catalans. Sota el títol de La Manada, s'hi veuen els líders estatals del PP, el PSOE, Ciutadans i Vox i el rei d'Espanya amb l'escultura de Josep Llimona i un nu femení que simbolitza Catalunya als seus peus. L'obra té com a objectiu, segons el mateix autor, vincular la situació de Catalunya amb el 8-M. Aquest mural forma part del cicle Recàrregues, que es du a terme amb una periodicitat mensual i des de fa més d'un any a la façana de can Joanetes, seu de l'Ajuntament d'Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú).

Identificado el responsable de destrozar el polémico mural 'La Manada' de Olot
Els responsables del Col·lectiu d'Artistes de la Garrotxa han decidit en assemblea reparar la creació de Quim Domene, tot i que ho han fet només amb cinta adhesiva transparent. És la forma que han triat per manifestar la seva denúncia a l'atac a la llibertat d'expressió que comporta l'agressió. També valoraven deixar-lo esparracat per fer més evident l'agressió.

La policia local va enxampar l'autor dels fets just en el moment en què estripava el quadre gràcies a la càmera de seguretat que hi ha a la placeta de can Joanetes i li va obrir un expedient que pot tancar-se amb una multa de fins a 3.000 euros, tal com preveu l'ordenança municipal d'ordre públic. Fonts de l'Ajuntament han informat que aquest expedient està seguint el seu curs i que aviat serà resolt.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada