dimecres, 6 de febrer del 2019

Oposició ciutadana a la celebració del Festival del Circ a Girona

Creix l'oposició ciutadana contra la celebració del Festival del Circ a Girona

Molta gent es pregunta: "A qui beneficia aquest festival? A l'Ajuntament no? A la ciutadania tampoc? Ah, clar! Al promotor privat!. Aquesta és la gestió de ciutat que volem?"

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/01/2019 Girona (Gironès, comtat de Girona).- El Festival del Circ es va dur a terme a Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) durant sis anys. Els vents polítics poc favorables i les pretensions econòmiques dels organitzadors van fer que marxés de forma precipitada cap a Girona.

A l'octubre de 2017 els promotors del Festival «celebraven el coratge de l'Ajuntament de Girona per acollir-los». Girona acollia una nova activitat recreativa que posava més de 30.000 entrades a la venda i, contràriament al que dicta la llei, no es va fer el tràmit d'audiència i informació pública. L'Ajuntament i Diputació van facilitar aquesta instal·lació i subvencionar el Festival amb, almenys, 65.000 euros.

Aquest any el Festival del Circ, amb la connivència de l'Ajuntament de Girona i de la Fundació Privada Fira de Girona (altament subvencionada), se les ha enginyat perquè la jugada surti més econòmica pel promotor. Han decidit incloure el Festival del Circ dins de la programació de la Fira per obviar els tràmits que hauria de fer una activitat recreativa extraordinària que ven més de 30.000 entrades per les funcions, estalviant-se així burocràcia i les taxes d'ocupació. La ciutadania gironina perden més de 30 dies de poder gaudir dels 29.000 m2 del Camp de Mart de la Devesa, al promotor privat del Festival del Circ se l'eximeix de pagar gairebé 4.000 euros en taxes d'ocupació, i el Parc de la Devesa guanya en compactació del sòl i en brutícia.

Molta gent es pregunta: "A qui beneficia aquest festival? A l'Ajuntament no? A la ciutadania tampoc? Ah, clar! Al promotor privat!. Aquesta és la gestió de ciutat que volem?".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada