dimecres, 6 de febrer del 2019

Es recupera la placa dedicada a la memòria de Vicenç Albert Ballester a Montilivi

Es recupera la placa dedicada a la memòria de Vicenç Albert Ballester a Montilivi

Que fou furtada per elements unionistes i llançada prop de la font de l'Abella

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/01/2019 Girona (Gironès, comtat de Girona).- A mitjan mes d'octubre els Jardins de Vicenç Albert Ballester i Camps de la ciutat de Girona es van quedar sense bandera ni placa commemorativa, que havia instal·lat l'Ajuntament per recordar el creador de l'estelada. Es tractà d'un atac unionista.

A més, també han pintat de negre la placa del nom dels jardins just a sobre del punt on explicava que Ballester i Camps era l'inventor de la bandera independentista. Així ho va denunciat l'Associacióde Veïns del barri de Montilivi a través del Twitter.

Vicenç Albert va néixer a Barcelona i va morir a el Masnou (Baix Maresme) però la idea de la bandera estelada la va treure durant el seu viatge a Cuba, després de la independència d'aquesta antiga colònia espanyola.  

Ara, una dona que passejava per la nova zona d'esbarjo de la font de l'Abella ha trobat sota unes mates la placa furtada i ha estat dipositada a casa d'uns veïns de Montilivi en espera que l'Ajuntament passi a recollir-la i sigui de nou col·locada al seu lloc. En aquests sentit, els veïns demanen que les actuacions municipals per a l'assentament de la placa i hissada de bandera reuneixin les condicions necessàries per evitar més robatoris.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada