dilluns, 10 de desembre del 2018

Repic d’atuells en solidaritat amb els presos polítics que fan vaga de fam. Els presos polítics que fan vaga de fam l'havien convocat com a mostra de solidaritat.

Mostra la imatge al TwitterEl ple municipal de Girona revoca l'adhesió a la monarquia i al rei, i es recolza la vaga de fam dels presos polítics.  
Tornen els ‘piolins’ a Barcelona. El Govern espanyol vol blindar el seu consell de ministres del 21-D enviant 400 antiavalots més del Cos Nacional de Policia espanyola.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/12/2018    
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Llegim a VilaWeb que els presos polítics que fan vaga de fam --Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn-- havien convocat un repic d’atuells de solidaritat amb la seva situació per aquest vespre, a les nou. El repic s’ha pogut sentir en diversos barris, pobles i ciutats catalanes. Sànchez ha agraït el gest en un piulet.
El ple municipal de Girona revoca l'adhesió a la monarquia i al rei, i es recolza la vaga de fam dels presos polítics
Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies el ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat avui revocar l'acord del 1975 mitjançant el qual el consistori s'adheria a la figura de Joan Carles I i a la monarquia espanyola. La moció, presentada per la CUP-Crida per Girona, ha rebut el suport de CiU i ERC-MES. Per contra, el PSC, Ciutadans i el PP hi ha votat en contra.
El regidor Lluc Salellas (CUP-Crida per Girona) ha dit que aquell acord de ple, aprovat just després de la mort del dictador, reflexa la dicotomia "entre democràcia i antidemocràcia".
ERC-MES ha recordat que qui el va aprovar va ser, precisament, un ajuntament "no democràtic" i que, revocant l'acord, Girona demostra que és "una ciutat republicana".
El portaveu de CiU, Carles Ribas, ha assegurat que la monarquia és "una figura hereva del passat" i que cal "passar-ne pàgina". A més, dirigint-se als grups municipals que no han recolzat la moció, els ha recordat que, precisament, el principi d'igualtat que propugna la Constitució "que vostès defensen", en realitat, "desapareix" quan s'atorguen privilegis de sang perquè "una sola persona sigui rei".
Per la seva banda, el Partit Popular i Ciutadans han defensat el paper de la monarquia. La portaveu del PP, Concepció Veray, ha dit que és "el mur de contenció perquè els independentistes no se surtin amb la seva". I la de la de Ciutadans, Míriam Pujola, ha llegit part del discurs d'entronització de Joan Carles I i n'ha reivindicat els seus valors "de modernitat". El PSC, per la seva banda, tot i recordar que des d'un principi se senten "republicans i federalistes", han votat en contra la moció perquè "no mira endavant ni presenta propostes de futur". 

Suport a la vaga de fam dels presos polítics 
La situació política que viu Catalunya també ha centrat part del ple municipal d'aquest desembre. En concret, a través de dues mocions.
La primera donava "ple suport" a la vaga de fam dels presos polítics a la presó de  Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages, comtat de Manresa) per denunciar el "bloqueig" del Tribunal Constitucional està "imposant" a l'accés al Tribunal Europeu de Drets Humans. La moció l'han presentada conjuntament l'equip de govern municipal (CiU), ERC-MES i la CUP-Crida per Girona. Tots ells han denunciat "l'arbitrarietat" de la justícia espanyola i han volgut donar "suport i escalf" als presos polítics. El PSC no ha pres part a la votació i Ciutadans i el PP hi ha votat en contra.
La portaveu de Ciutadans, Míriam Pujola, en una dura intervenció, ha criticat que la vaga de fam es fes "d'estètica de cara a la galeria", que fos una "publicitària i per oportunisme" i ha definit de "comparsa" la foto dels presos a Lledoners. Unes paraules que han rebut la rèplica per part de l'alcaldessa. "Demostra una manca d'humanitat extraordinària que avergonyiria qualsevol persona honesta. A més, amb les seves paraules dona per fet que són culpables i que aquí no hi ha justícia, sinó venjança", li ha dit Marta Madrenas.  

Petició a Agissa sobre l'estat de la xarxa 
Des d'ara i fins a principis de març. Aquest és el termini que té l'empresa mixta Agissa per aportar a l'Ajuntament de Girona una fotografia al detall de l'estat en què es troben tant la xarxa d'aigua com les instal·lacions d'abastament. Aquest inventari, com ha subratllat l'alcaldessa, és "fonamental" per veure què és allò que està obsolet i quantificar quin és el dèficit d'inversions que no ha dut a terme la part privada.
El requeriment a Agissa, que avui ha passat per ple, s'ha aprovat per unanimitat. Tot i això, però, l'oposició no s'ha estat de retreure a CiU que es vagi tard amb la municipalització de l'aigua.
La portaveu del PSC, Sílvia Paneque, ha dit que, fins a cert punt, exigir aquest inventari a Agissa és "fer retòrica", perquè el plec de clàusules de la concessió --que acaba el 2020-- ja recull que s'hauria d'haver fet any a any.
La crítica més àcida, però, ha vingut per part de la CUP-Crida per Girona. La seva portaveu, Laia Pèlach, ha agraït que l'inventari permetrà aportar "més transparència i gestió" allà on abans hi havia "opacitat i deixadesa". Però tot i això, ha afegit que és "lamentable" que s'hagi deixat passar tant de temps sense demanar-lo. A més, la CUP- Crida per Girona també ha reclamat a CiU que convoqui "d'una vegada per totes" la taula per a la municipalització de l'aigua, per explicar quins són "els passos que s'han fet cap a la gestió pública" del recurs.
ERC-MES, per la seva banda, ha dit que "sorprèn" que "a aquestes alçades", quan falta poc més d'un any perquè s'acabi la concessió a Agissa, encara no es disposi d'un inventari acurat. A més, també ha dit que, en certa manera, donant suport a l'encàrrec s'estava fent "un acte de fe" cap a l'equip de govern, perquè no saben en quina situació es troba el procés de municipalització.
L'alcaldessa de Girona ha recordat que assumir la gestió de l'aigua "no és senzill" i que l'Ajuntament hi dedica "tots els esforços". Marta Madrenas ha dit que, en aquest sentit, requerir l'inventari a Agissa és "un pas més" del procés. "Estem anant tan ràpid com podem", ha subratllat.

Contracte amb Endesa 
A més de l'aigua, durant el ple també s'ha debatut sobre electricitat. En concret, el punt que es votava era el de prorrogar per un any més el contracte a Endesa, dins l'Acord Marc de subministrament elèctric destinat als ens locals de Catalunya. Aquí, l'equip de govern municipal de Girona només ha rebut el suport de Ciutadans i el PP. La resta de grups (PSC, ERC i CUP-Crida per Girona) hi han votat en contra, criticant els talls de llum que pateixen diversos barris i lamentant que, amb aquesta pròrroga, es "desaprofita l'ocasió" de negociar millores directament amb Endesa

Tornen els ‘piolins’ a Barcelona de la mà del govern del PSOE 
El Govern espanyol enviarà 400 antiavalots del Cos Nacional de Policia espanyola per blindar la seguretat de la reunió del Consell de Ministres anunciada pel 21 de desembre a Barcelona. Els responsables d'antiavalots han rebut ja la comunicació que vuit grups més d'Unitatsd'Intervenció Policial procedents de tot Espanya s'uniran el pròxim 19 de desembre als antiavalots que ja són a Catalunya. Això significarà, a la pràctica, duplicar la presència policial espanyola al Principat.
En principi, segons publica El Periódico, la seva missió conclouria el 22 de desembre, un dia després de celebrat el consell de ministres. 

Ja n’hi a la Jonquera, Salou i Barcelona  
Els antiavalots tenen dos grups a la Zona Franca de Barcelona. Després de concloure l'operació Copèrnic i el desplegament del Piolín i la resta de vaixells, el Ministeri d’Interior va mantenir al Principat de Catalunya tres grups de suport, formats per una mica menys de 150 policies en total. Un grup està a la Jonquera (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada), un altre té la seva base a Salou (Tarragonès) i el tercer està a la caserna del Bruc, a la ciutat de Barcelona.
L'anunci es produeix després de fer-se públic la protesta independentista, que vol aturar la mobilitat al Principat de Catalunya. La Intersindical-CSC ha convocat una vaga general de dues hores al migdia per aquest dia (de 12:30 a 14:30 hores). L'ANC, Òmnium Cultural i els CDR estan estudiant celebrar actes reivindicatius aquella jornada.
La data del consell de ministres a Barcelona coincideix amb el primer aniversari de les eleccions al Parlament de Catalunya després de l'aplicació del 155.
Per desvincular l'enviament de noves unitats policials de les protestes independentistes anunciades pel 21 de desembre, el Ministeri d’Interior del Govern espanyol ho justifica tot dient que pel consell de ministres es va fer a Sevilla (Andalusia) també es va organitzar un dispositiu de seguretat.
Tot i així, la mesura arriba hores després de la crítiques de la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, per la no actuació del Mossos d'Esquadra contra es CDR el passat cap de setmana pel bloqueig de l'AP-7 o l'obertura dels peatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada