dimarts, 11 de desembre del 2018

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: L'11 de desembre de 1975 mor a Sench Ale dels Archièrs l'anarcosindicalista Alonso Benítez. Havia nascut cap el 1903 Montejaque.

Necrològica d'Alonso Benítez apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 2 de maig de 1976
Necrològica d'Alonso Benítez en el periòdic tolosà Espoir 
Arran del cop militar feixista de juliol de 1936, fou milicià al front de Màlaga i després de l'ocupació de zona per les tropes franquistes marxà cap a Catalunya, on continuà lluitant fins el final de guerra. En el decurs de la Retirada de primers de febrer de 1939, amb la massa de combatents, passà la frontera del Pirineu Oriental i va ser internat en diversos camps de concentració.  


 
Alonso Benítez:  
L '11 de desembre de 1975 mor a Sench Ale dels Archièrs (Losera, Occitània) l'anarcosindicalista Alonso Benítez. Havia nascut cap el 1903 Montejaque (Sierra de Grazalema, Serranía de Ronda, Màlaga, Andalusia).
Quan era molt jove s'afilià al Sindicat de la Construcció de la Confederació Nacional del Treball (CNT) de Màlaga.
Arran del cop militar feixista de juliol de 1936, fou milicià al front de Màlaga i després de l'ocupació de zona per les tropes franquistes marxà cap a Catalunya, on continuà lluitant fins el final de guerra.
En el decurs de la Retirada de primers de febrer de 1939, amb la massa de combatents, passà la frontera del Pirineu Oriental i va ser internat en diversos camps de concentració. Posteriorment va ser enrolat per a treballar a les mines a La Grand Comba (Gard, Occitània).
Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista milità en la Federació Local de La Grand Comba de la CNT-AIT en l’Exili i després en la de Nimes (Gard, Occitània). Posteriorment treballà d'obrer forestal a Mende (Losera, Gavaldà, Occitània), on milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l’Exili.
Després de la jubilació s'establí a Sench Ale dels Archièrs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada