divendres, 9 de novembre del 2018

La Fiscalia recorre l'arxiu del tall de les vies del TAV a Girona durant la vaga general del 8-N. L'Audiència Provincial haurà de decidir si accepta el recurs del fiscal

El president de la Generalitat, Quim Torra, reclama mà dura contra els escamots feixistes que han actuat a Verges. Els Mossos d'Esquadra tanquen l'atestat i preveuen enviar-lo al jutjat dilluns. 
Cinc opcions per triar sobre l’1-O a Farners. El 2 de desembre, els majors de 16 anys podran participar en la consulta.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/11/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Segons l’Agència Catalana de Notícies el Jutjat d'Instrucció Número 4 de Girona va arxivat provisionalment el cas contra el vaguista investigat per participar en el tall massiu de les vies de l'AVE a Girona durant la vaga general del 8 de novembre de 2017. La interlocutòria concloïa que, un cop finalitzada la instrucció de la causa, no hi ha "indicis suficients de la perpetració, per part de l'investigat, dels delictes" que li atribuïen.
Ara, la Fiscalia ha recorregut el sobreseïment i demana a l'Audiència Provincial de Girona que reobri el cas. El fiscal considera que la decisió del jutjat instructor va ser "precipitada" i rebat els arguments pels quals va decidir arxivar la causa.
El magistrat, a la interlocutòria, descarta l'argument de la fiscalia que "continua sostenint" que la ruptura de dos cordons policials implica un acte violent. Per arribar a aquesta conclusió, el jutjat argumentava que el cordó policial per evitar la interrupció del trànsit ferroviari comptava amb "només" 25 agents i que els mossos van decidir "deixar-los passar". "Aquest relat exclou per complet la concurrència de violència", conclou.
El Fiscal afirma "no compartir aquesta asseveració" i subratlla que no s'ha pres declaració en seu judicial a Mossos d'Esquadra, policia espanyola i vigilants de seguretat que formaven part dels dos cordons de seguretat. En aquest sentit, la fiscalia sosté que aquestes declaracions són cabdals per "esbrinar si les actuacions dutes a terme pels concentrats, particularment superar els dispositius, van revestir violència cap a les persones o les coses.
"En conclusió, amb l'objectiu de poder determinar si el dia 8 de novembre del 2017 hi va haver o no violència és imprescindible rebre declaració dels qui van formar part del dispositiu de seguretat", exposa la fiscalia que considera que les declaracions de dos agents dels mossos "no són suficients" per arribar a una conclusió.
Un altre dels delictes pels quals s'investigava l'únic activista encausat per participar en una mobilització que va arribar a aplegar 10.000 persones a l'estació de l'AVE era per interrupció del trànsit ferroviari. "Queda fora de tot dubte que la paralització dels serveis de tren d'alta velocitat durant unes tretze hores queda incardinat dins el que es pot considerar un dany greu per a la circulació ferroviària", sosté el fiscal en el seu recurs.
També creu que les persones que van tallar les vies es poden considerar "obstacles" a nivell jurídic. El jutjat determinava que no existeix cap prova que acrediti que l'investigat "efectivament es col·loqués a la via com a obstacle" perquè les imatges el situen a l'andana i descartava que existeixi cap indici que demostri que l'activista "incités" la resta a situar-se a les vies.
La Fiscalia tampoc està d'acord amb aquesta argumentació. Subratlla que l'activista no ha donat cap explicació sobre quin va ser el seu paper durant la mobilització massiva. "Tot i que el seu silenci no pot ser interpretat com una assumpció de la comissió de cap delicte, també és cert que els indicis de la seva participació en l'ocupació de les vies determinant la no procedència del sobreseïment", diu el fiscal.
L'acusació pública creu que, abans, caldria prendre declaració al personal de seguretat de l'estació per intentar esclarir per què, en una intervenció emesa per televisió, l'activista va fer una crida a "aguantar fins a l'últim tren".
El CDR critica que la Fiscalia vulgui "continuar perseguint i criminalitzant" l'activista investigat. "Continuarem desobeint i al costat de les que pateixen la repressió per haver participat de la vaga general del 8-N", afirmen. Un cop interposat el recurs, ara la defensa de l'activitat, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, respondrà l'escrit i l'Audiència Provincial de Girona resoldrà si confirma l'arxiu o bé obliga a reobrir la investigació. 

Quim Torra, reclama mà dura contra els escamots feixistes que han actuat a Verges 
Mostra la imatge al TwitterL’Agència Catalana de Notícies informa que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat a la "justícia espanyola i a la Fiscalia" que actuï amb contundència contra els "escamots feixistes" que la nit de dimarts van fer pintades amb símbols nazis i insults contra el mateix president a Verges (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries).
Mostra la imatge al TwitterQuim Torra ha visitat avui divendres Verges per mostrar la solidaritat del Govern català amb uns fets que ha qualificat d'intolerables i ha afirmat que la Generalitat seguirà de prop la investigació. Torra ha fet una crida a la unió del poble per repel·lir "qualsevol brot de violència".
Els Mossos d'Esquadra estan a punt de tancar l'atestat i preveuen enviar-lo als jutjats dilluns de la setmana vinent.
Segons fonts properes al cas, hi hauria alguna persona identificada. 

Cinc opcions per triar sobre l’1-O a Farners  
Llegim en la premsa convencional comarcal que l’Ajuntament de Farners (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona) ha enllestit els detalls de la consulta no vinculant sobre un espai al poble que dugui el nom del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. Segons han acordat grups municipals i entitats amb l’equip de govern (ERC i MES), el diumenge 2 de desembre hi haurà cinc opcions a escollir a l’hora de votar, incloent-n’hi una que diu, textualment: “No cal dedicar cap espai ni canviar nom de plaça.”
Tots els detalls de la votació estan inclosos en un decret de l’alcalde, Joan Martí (ERC), del mes passat. Les quatre opcions que hi ha que l’1-O tingui un espai permanent al municipi són les següents: la plaça de l’Ajuntament; un espai a la mateixa plaça, que no canviaria el nom; un espai enjardinat davant l’escola Sant Salvador (entre carrer Torrent i passeig Sant Salvador) que seria batejat com a “jardí de l’U d’Octubre”, i una rotonda, la que hi ha entre la carretera de Sant Hilari Sacalm, passeig de Sant Salvador i carrer Moragas. L’equip de govern municipal s’ha compromès a fer efectiva l’opció més votada.
Hi podran votar les colomenques i els colomencs majors de 16 anys empadronats al municipi, però també, entre altres, les persones amb un any de residència a Farners i provinents d’estats membres de la Unió Europea.
La jornada de votació serà al pavelló de la Nòria el 2 de desembre de les 9 a les 20 hores, tot i que fins al dia 16 es pot fer la sol·licitud de votació anticipada (dels dies 19 al 23). Les despeses d’organització superaran els 2.000 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada