dimecres, 10 d’octubre del 2018

La defensa del paisatge de la Costa Brava arriba a la UdG

Necròpolis de Vilanera (Neolític, Bronze i Primer Ferro) 
Un seminari teòric-pràctic passejarà pels paratges i avaluar els llocs que s'han salvaguardat de processos d'alt impacte ambiental.   
La Plataforma Salvem Vilanera comunica que fins el dia d’avui no ha estat convidada al seminari de la UdG.  

  
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/10/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Segons un despatx de l’agència EFE la Universitat de Girona (UdG) i l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) organitzen un seminari teòric i pràctic per avaluar els llocs que s'han salvaguardat de processos d'alt impacte ambiental gràcies als moviments ciutadans.
Amb el nom Paisatges Salvats-Paisatges per Salvar, el seminari ha estat organitzat pels Departaments de Geografia i de Ciències Ambientals i la Unitat de Compromís Social de la UdG i se celebrarà els dies 17 i 19 d'octubre.
El seminari es dirigeix principalment a estudiosos, estudiants de postgrau i professionals de l'àmbit mediambiental, però també està obert a qualsevol interessat en el paper de la ciutadania organitzada i mobilitzada en defensa del territori.
La jornada del dimecres 17 d’octubre comprèn un taller col·laboratiu d'introducció a la defensa del territori, dirigit únicament a estudiants de la UdG i als membres de les entitats organitzadores, i les ponències abordaran els 40 anys d'ecologisme i defensa del territori a les comarques de Girona. Seguidament, se celebrarà un debat obert sobre el model territorial de la Costa Brava.
El divendres 19 d’octubre es reserva a la part pràctica amb una sortida de tot el dia per recórrer i visitar paisatges salvats o en conflicte amb l'acompanyament d'agents clau en la seva preservació.
En aquesta jornada, oberta al públic amb inscripció prèvia, es recorreran tres trajectes i una desena casos de defensa del territori, com Clots de Sant Julià, a Peratallada (Forallac, Baix Empordà, comtat de Girona), l'entorn de Vilanera (Empúries, l'Escala, Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries) o Cala Castell-La Pineda d'en Gori (Palamós, Baix Empordà, comtat d’Empúries).
En aquesta jornada col·laboren IAEDEN-Salvem l'Empordà, Salvem Castell, Salvem a Pineda d'en Gori, SOS Empordanet, Plataforma SOS Costa Brava i l'Ajuntament de l'Escala.
Davant la informació de l’agència EFE, la Plataforma Salvem Vilanera manifesta que desconeix fins el dia d’avui que hagi de participar en aquestes jornades de la UdG, a que no ha estat convidada. “Si algú utilitza aquest nom es cosa seva, no pas de Salvem Vilanera”, s’aclareix. Segurament es tracta d’algun altre col·lectiu o entitat que participà en aquella campanya iniciada per Alternativa Verda-MEC, després per Els Verds-CEC i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i tot seguit per la Plataforma Salvem Vilanera, la POT, Gent del Ter, IADEN, Salvem l’Empordà (Alt Empordà), Salvem Empordà (Baix Empordà), CGT, CNT-AIT i un seguit de col·lectius. En el decurs d’aquesta lluita social i ecologista es van recollir milers de signatures.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada