dijous, 27 de setembre del 2018

Unió de Pagesos denuncia registres de propietat il·legals del Bisbat de Vic i el de Solsona



Imatge relacionadaEl clergat romà vaticanista s’ha aprofitat arreu del Regne d’Espanya d’una “regulació que va fer la dictadura franquista”. 
Fins a 2015 l’Estat va permetre actuar com a notaris els bisbes per una normativa espanyola de 1946. 
Els representants d´Unió de Pagesos Josep Guitart i Joan Casajoana, a la seu de Manresa
Els representants d´Unió de Pagesos Josep Guitart i Joan Casajoana, a la seu de Manresa, denuncia que l'Església ha immatriculat 430 béns al Bages, Anoia i Berguedà.

 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/09/2018   
Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d’Osona).-   

Resultat d'imatges de esglesia i franquismeLlegim en la premsa convencional que Unió de Pagesos va denunciar ahir que el Bisbat de Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d’Osona) i el de Solsona (Solsonès, comtat de Manresa) haurien registrat al seu nom en els darrers 25 anys un total de 430 propietats, entre les quals hi ha ermites, esglésies, capelles, rectories, terrenys i cementiris, tant públiques com privades, de les comarques del Bages, l’Anoia i el Berguedà.
Imatge relacionadaUn dels membres del sindicat pagès de la comarca del Bages, Joan Casajoana, va explicar ahir que el procediment de les immatriculacions --inscriure per primer cop una propietat al registre-- és “il·legal i clandestí” i denuncia que està basat en “una regulació que va fer la dictadura franquista”.
Resultat d'imatges de esglesia i franquismeDe fet, segons el sindicat, la meitat d’aquestes “apropiacions indegudes” es van fer entre els anys 2014 i 2015, el període que va deixar el govern del Partit Popular abans de derogar la normativa elaborada l’any 1946 i que permetia als bisbes actuar com a notaris.
Unió de Pagesos demanarà al Parlament de Catalunya que aprovi una resolució en contra d’aquest procediment, i als ajuntaments que portin als plens mocions en aquesta mateixa línia. També reclamen que es faci pública la llista de totes les immatriculacions que l’Església catòlica romana hauria fet al Principat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada