dimarts, 18 de setembre del 2018

Sense llicència d’ocupació i amb ordre de segellar el clavegueram

Polèmica urbanística pel xalet del GolfetEl xalet de luxe que es troba al capdamunt del penya-segat que dona a la cala del Golfet, al litoral de Calella de Palafrugell fa uns 700 metres quadrats.  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/09/2018   
Calella de Palafrugell (Palafrugell, Baix Empordà, comtat de Girona).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal que el xalet de luxe que es troba al capdamunt del penya-segat que dona a la cala del Golfet, al litoral de Calella de Palafrugell i fa uns 700 metres quadrats. Va acabar-se de construir al maig del 2017, després de dos anys d’obres. Des d’un principi, però, el projecte ha estat rebutjat per molta gent, especialment per Salvem el Golfet.
L’última polèmica es va produir el març passat quan la Generalitat va resoldre imposar una sanció de 6.783,72 euros a la societat promotora del xalet per la construcció de dos murs d’uns 30 metres de longitud que van ser executats sense l’autorització corresponent a la zona de servitud de protecció del domini públic maritimoterrestre (ZMT). Aquest expedient sancionador va arrencar l’abril del 2016, quan una inspecció del Servei de Costes va detectar que, a banda del mur autoritzat de 38 metres a la zona de servitud de protecció, se n’havien construït dos més al costat sud que també ocupaven aquest espai, sense cap autorització.

Sense llicència d’ocupació i amb ordre de segellar el clavegueram  
Per segon estiu, des que van acabar els treballs, el xalet de luxe ha restat sense demanar la llicència de primera ocupació. I la junta de govern del Consistori de Palafrugell, a més, els va requerir el 9 d’agost que “portessin a terme el segellament de la connexió de clavegueram de la finca”, feta sense llicència municipal a través d’un talús. L’alcalde, Josep Piferrer, explicava ahir que en els pròxims dies tenen prevista una reunió amb els promotors del xalet per debatre aquesta situació.

Recurs contenciós administratiu contra el Servei de Costes de Girona 
Per la seva banda, Salvem el Golfet ha interposat un recurs contenciós administratiu contra el Servei de Costes de Girona per reclamar-li la revisió de la delimitació de la Zona Maritimoterrestre (ZMT) de la cala del Golfet de Calella de Palafrugell. L’entitat considera que malgrat les condicions verticals del penya-segat que hi ha, la ZMT no s’ha fixat al punt de coronament de la costa, sinó que «continua a la part baixa de la platja o a mitja alçada del penya-segat».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada