dimarts, 4 de setembre del 2018

La Guàrdia Civil suspèn el trasllat de 300 agents i els ordena que restin a Catalunya. El Ministeri d'Interior espanyol parla de necessitats del servei en un trimestre amb dates assenyalades com la Diada o el primer aniversari del primer d'octubre

Diada o el primer aniversari del primer d'octubre.  
La ministra francesa Nathalie Loiseau confirma a Perpinyà la postura de Macron sobre Catalunya. Va visitar ahir dilluns Perpinyà per parlar d'Europa.   
L'impacte internacional del procés, a debat al Visa Pour l'Image. Puigdemont diu que la "bombolla d'infoxicació" de l'estat espanyol ha fracassat.  
La concentració de cada dilluns a la plaça del Vi de Girona per reclamar la llibertat dels presos polítics catalans i el retorn dels exiliats.  
Un músic, veí de Flaçà, tocarà la bateria sis dies seguits a La Mirona per exigir la llibertat dels presos.  
Cassolada al Puig de les Basses dels Terrissers, a Figueres.   
El PP i Ciutadans de Figueres, contra “l’ús partidista de l’Acústica”. El PP també avança que boicotejarà el pregó de la Mostra de Vi de la DO Empordà.   
Pastissos de llaç groc a Guíxols.  
 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/09/2018   
Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló).-   

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies La Guàrdia Civil ha suspès les autoritzacions de trasllat fora del Principat de Catalunya de tres-cents efectius, segons que han confirmat fonts del Ministeri de l’Interior del Govern espanyol. Els agents s’hauran d’estar al Principat fins al 15 d’octubre, segons l’ordre que han rebut avui dels seus superiors.
La justificació són les necessitats i exigències inherents a garantir la seguretat pública en aquest trimestre. Interior ha restat importància al fet i ha recordat que hi ha dates assenyalades que poden demanar més efectius, com ara les celebracions de l’11 de setembre o les commemoracions del 20 de setembre, de l’1 d’octubre i del 27 d’octubre.
Precisament, ara fa un any hi hagué una situació similar, quan centenars de guàrdies civils van rebre l’ordre de romandre a Catalunya arran de la imminència del referèndum d’autodeterminació. 

La ministra francesa Nathalie Loiseau confirma a Perpinyà la postura de Macron sobre Catalunya 
Els participants de la taula rodona sobre el ressò mediàtic del procés independentista al festival Visa Pour l'Image. ACNAhir dilluns va visitar Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló), Nathalie Loiseau , la ministra dels Afers Europeus de Govern francès per parlar d’Europa, convidada pel diputat de la primera circumscripció Romain Grau.
Aprofitant la seua vinguda, li ha fet una entrevista al diari L’Indépendant, on fa un repàs de l’actualitat europea, parlant del Brexit, i confirmant que “volen canviar Europa”. En aquesta entrevista, preguntada per el dossier català va deixar ben clara la postura tant del Govern com del president de la República francesa, Enmanuel Macron, de suport a l’Estat espanyol, ja que més o menys tenen la mateixa visió centralista dels Estats. Així diu que “la nostra línia és constant, és l’estricte respecte de les normes constitucionals i la llei a Espanya”. I que “la consulta catalana d’octubre de 2017 va ser contrària a l’ordre constitucional espanyol, i observem que estem en una fase de d’apaivagament i ens alegrem. Per una banda, s’ha constituït un govern a Catalunya, sense persones sotmeses a processos judicials. Pel seu costat, el Govern espanyol ha posat fi a la tutela que exercitava sobre les finances de Catalunya i ha indicat estar llest per revisar l’Estatut d’Autonomia en un sentit més ampli d’obertura. Aquest és un assumpte que és responsabilitat d’Espanya, en què la Unió Europea no ha d’interferir. Més generalment, el respecte per l’Estat de Dret i l’ordre constitucional es troben entre els valors de la Unió Europea. Cal tenir la mateixa exigència arreu.” 

L'impacte internacional del procés, a debat al Visa Pour l'Image 
Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies el Festival Visa Pour l'Image, que se celebra aquests dies a Perpinyà, ha tractat el ressò internacional que ha tingut el procés català, en una taula rodona formada per diferents periodistes catalans i europeus.
Segons dos de les corresponsals a Catalunya de mitjans europeus, les mobilitzacions entre la concentració de masses del 20 de setembre a Barcelona i la vaga general política del 3 d'octubre van canviar la "percepció de l'opinió pública" d'Europa respecte al moviment independentista.
L'acte també ha comptat amb una intervenció per vídeo de Carles Puigdemont en què ha remarcat que els ciutadans de diferents països europeus "han arribat a conclusions diferents a la majoria de l'opinió pública espanyola" perquè els mitjans internacionals "han estat capaços de sobreposar-se a la bombolla d'infoxicació" que ha generat l'estat espanyol al voltant del sobiranisme català. 

La concentració de cada dilluns a la plaça del Vi de Girona per reclamar la llibertat dels presos polítics catalans i el retorn dels exiliats  
Llegim en la premsa convencional gironina que exigir la sobirania de Catalunya, el seu dret d’autodeterminació i que s’apliquin els resultats del referèndum de l’1 d’octubre. Aquests són alguns dels clams i reivindicacions que aquest any sonaran amb força l’Onze de Setembre.
Coincidint amb la concentració de cada dilluns a la plaça del Vi de Girona per reclamar la llibertat dels presos polítics catalans i el retorn dels exiliats, ahir es va fer un assaig de l’acte a Barcelona de l’Onze de Setembre. Centenars de persones hi van assistir amb la samarreta rosa, estelades, pancartes, cartells i llaços grocs. Primer va sonar una cançó tocada amb gralla. Després es va fer un silenci absolut de 15 segons i, a continuació, va començar una gran onada. A mesura que avançava, la gent aixecava les insígnies i cridava el lema que desitjava. Alguns dels que es van sentir van ser “Per una República feminista”, “Igualtat”, “Independència sí o sí” i “Per un país ecologista”.

Un músic, veí de Flaçà, tocarà la bateria sis dies seguits a La Mirona per exigir la llibertat dels presos 
Una meritòria iniciativa és la del músic David Ferrer, veí de Flaçà (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona), per exigir la llibertat dels presos polítics catalans. Per tal que la injustícia que pateixen continuï tenint ressò en l’àmbit estatal i internacional, tocarà la bateria durant sis dies seguits a La Mirona de Salt (Gironès, comtat de Girona). Començarà demà dimecres a mitjanit i no pararà fins a l’11 de setembre, parant només 20 minuts cada quatre hores. Si aconsegueix el repte, la seva fita entrarà de ple en el llibre Guinness. El propòsit de Ferrer és assolir 144 hores tocant la bateria i, actualment, el rècord està en 133 hores i 3 minuts. 

Cassolada al Puig de les Basses dels Terrissers, a Figueres 
Com cada dimarts, avui a les 20:30 el CDR Empordà- Vallespir convida a participar al sopar de carmanyola davant la presó de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú). Cada dimarts s’aplega més gent davant la presó del Puig de les Basses, on està  reclosa la consellera Dolors Bassa. El CDR demana que aquest sopar  cadascú porti el seu menjar i, també, que dugui instruments per fer soroll, com per exemple cassoles, pots, xiulets i instruments musicals. 

El PP i Cs de Figueres, contra “l’ús partidista de l’Acústica” 
Llegim en la premsa convencional comarcal que l’endemà de tancar-se el Festival Acústica de Figueres, els portaveus municipals del PP i de Ciutadans han coincidit a criticar-lo. Des del PP, Maria Àngels Olmedo “lamenta i considera injustificable que divendres el concert per a la mainada a l’Acustiqueta s’utilitzés com un acte polític ple de reivindicacions”. Olmedo també avança que el dia 7 setembre no assistiran al pregó de la 34a Mostra del Vi de la DO Empordà perquè consideren que en Jair Domínguez no és la persona més adient per fer-lo: “Les seves declaracions són sempre del tot polèmiques i innecessàries.” També a través d’un comunicat, Hèctor Amelló (Ciutadans) lamenta que “molts ciutadans s’han sentit molestos por la politització i els missatges adoctrinadors en un concert pensat per a famílies” de l’Acústica. Hèctor Amelló presentarà en el pròxim ple de l’Ajuntament figuerenc una moció “perquè els partits separatistes condemnin la violència” (!). 

Pastissos de llaç groc a Guíxols 
La Pastisseria Gironès de Sant Feliu de Guíxols (Vall d’Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) ha preparat per les postres un brioix amb crema cremada i nata al qual han donat la forma d’un llaç groc en solidaritat amb els presos polítics i exiliats. “Si ens els mengem no els podran arrancar”, ha escrit la pastisseria al seu compte d’Instagram. La iniciativa ha estat lloada per diverses persones a la xarxa social, mentre altres han carregat contra els pastissers i la societat catalana. Des d’un perfil sota el nom “grande_y_libre”, per exemple, han aprofitat per desfermar la seva catalanofòbia escrivint: “Que ascazo. Así estais todos, como vacas”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada