dijous, 27 de setembre del 2018

Amb una mà la bandera republicana i amb l’altra la defensa del sistema capitalista del Treball Assalariat i la Mercaderia: Junts per Catalunya i ERC avalen l’edificació immobiliària insostenible a la Pineda d’en Gori, a s’Alguer de Palamós

La Pineda d'en Gori en una vista aèria. ACNEl Parlament de Catalunya no rebutjarà la construcció a la Pineda d'en Gori. 
«La zona de les barraques de pescadors de s'Alguer és un dels darrers paratges sense edificar de la Costa Brava i l'hauríem d'intentar protegir». 
Ecologia i capitalisme xoquen també a la Costa Brava. Amb una mà la bandera republicana i amb l’altra la defensa del sistema capitalista del Treball Assalariat i la Mercaderia. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/09/2018   
Palamós (Baix Empordà, comtat de Girona).-   

Llegim a la premsa convencional comarcal que amb els vots en contra a la Comissió de Territori de dos grups parlamentaris --els governamentals Junts per Catalunya (JxC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)-- van impedir ahir que el Parlament expressés el seu rebuig a la construcció de 48 pisos de luxe a la Pineda d'en Gori, davant les barraques de pescadors de s'Alguer, al municipi de Palamós (Baix Empordà, comtat de Girona), va informar el grup de Catalunya en Comú Podem, coalició que sosté que el paratge té valors rellevants, simbòlics, culturals, ambientals, paisatgístics i ecològics per a la població de Palamós, i es troba en un entorn declarat BCIN, motiu pel qual Catalunya en Comú Podem va reclamar l'aturada el projecte immobiliari del tot insostenible. 

Amb una mà la bandera republicana i amb l’altra la defensa del sistema capitalista del Treball Assalariat i la Mercaderia 

Els grups JxC i ERC, que conformen el Govern de la Generalitat presidit de Quim Torra, van tombar la proposta de resolució presentada per David Cid en la qual, entre d'altres aspectes, reclamava un compromís per a revisar el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner perquè no es pugui construir en espais protegits. «Al litoral català hi ha en marxa nombrosos projectes urbanístics que poden acabar alterant de forma substancial un patrimoni de país, la Costa Brava, que pot acabar convertida en la Costa del Ciment si no som capaços de donar-hi resposta», va alertar Cid.
«La zona de les barraques de pescadors de s'Alguer és un dels darrers paratges sense edificar de la Costa Brava i l'hauríem d'intentar protegir», va manifestar Cid.
La proposta de resolució tombada amb els vots en contra de JxCat i ERC i l'abstenció de Ciutadans (allò oportunista de ni figa ni raïm) instava també el Govern de la Generalitat a emetre «un estudi d'impacte d'integració paisatgística amb caràcter negatiu per l'impacte que tindrà aquesta construcció en un Bé Cultural d'Interès Nacional com són les barraques de pescadors de s'Alguer» i també a estudiar si aquest projecte vulnera la Llei de Patrimoni Cultural.
El passat dimarts, Diari de Girona informava que la Comissió de Patrimoni Cultural analitzarà el projecte d'urbanització del sector perquè una part --una rotonda-- es troba dins l'entorn de protecció de BCIN.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada