dissabte, 22 de setembre del 2018

Ahir intimiden a treballadors de l’Ajuntament de Blanes, avui roben una pancarta a favor de la República Catalana del balcó de la Casa del Poble (entitat republicana amb més de 100 anys d’història)

façana de la Casa del Poble, a Blanes
Tercer Concert per la Llibertat a Catalunya Nord, i disc solidari, dels Angelets de la Terra. Avui dissabte al llac del Soler. 
  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/09/2018   
Blanes (La Selva marítima, comtat de Girona).-  

Llegim que la violència unionista contra els demòcrates i els independentistes va en augment, ahir un energumen espanyolista es va presentar a l’ajuntament de Blanes (la Selva marítima, comtat de Girona) i va intimidar i amenaçar a dos treballadors municipals i avui uns altres energúmens han robat la pancarta a favor de la República Catalana que es trobava a la Casa del Poble de Blanes amb total impunitat. Es tracta d’una entitat republicana amb més de 100 anys d’història.
La Casa del Poble de Blanes ja va patir la repressió durant el franquisme, les seves propietats incautades i recuperades fa uns anys, torna a ser perseguida per una colla d’energúmens incitats per Ciutadans i companyia.
Ahir un element unionista ha irromput a l’ajuntament de Blanes i va amenaçar d’arrencar la pancarta pels presos polítics que penja del balcó del consistori. Mentre es gravava amb el mòbil, va demanar a un treballador municipal “qui és el responsable que hi hagi la pancarta”. L’home, incrèdul, li va intentar explicar que està penjada en compliment de l’acord del ple municipal, que va aprovar per 13 vots a favor una moció presentada a la sessió del mes de març que demanava aquesta acció. Però va continuat increpant el treballador, insistint en els seus arguments inconsistents i titllant el ple municipal de “colpista” mentre el treballador li diu que el ple és el resultat dels vots dels ciutadans de Blanes en les darreres eleccions municipals. “Pues quédese con mi cara porque en tres días como mucho he sacado esa bandera de ahí”, va amenaçar l’unionista, que s’identifica com José Maria Montero Martínez. “Al final van a venir armas aquí, porque esto no se arregla de otra manera”, va afegir. Seguidament, mentre ignorava les explicacions que intentava donar-li el treballador sobre com funciona la política municipal, va titllar els regidors de Blanes de “corruptes”. És aleshores quan va aparèixer una altra treballadora i li va recomanar que si no estava d’acord amb la pancarta presentés una instància. “No voy a presentar nada. Voy a venir con una vara i con un cuchillo i la voy a quitar”, va contestat ell per concloure que “esto va a acabar mal”. 

Aquest vespre, Tercer Concert per la Llibertat a Catalunya Nord 
Segons informa VilaWeb Catalunya Nord la defensa de la democràcia, l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats catalans és el fil conductor de l’acció dels Angelets de la Terra des del començament de l’any.  Avui a les 8 del vespre, al llac del Soler (el Soler, Riberal de la Tet, Rosselló), el col·lectiu de músics de Catalunya Nord ha celebrat el Tercer Concert per la Llibertat. L’entrada era lliure i els fons recaptats estan destinats a les caixa de solidaritat. La novena recopilació dels Angelets de la Terra realitzada per a l’ocasió serà oferta als participants.
Després de l’èxit de la Cassolada per la Llibertat davant del consolat espanyol a Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) el març d’aquest any; dels dos primers Concerts per la Llibertat --a Alenyà (Plana d'Illiberis, Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) l’abril i a Vilafranca de Conflent (Conflent, comtat de Conflent) el maig-- que van omplir les sales i l’exposició de fotoperiodisme Visa per la Llibertat sobre el procés català d’independència, amb el suport del president de Catalunya, el jugador de la USAP de rugbi Bernard Goutta i de l’actor Sergi López, els Angelets de la Terra han organitzat aquesta nova activitat al llac del Soler. En aquesta ocasió, han donat a conèixer la seva novena compilació en un disc que inclou, entre d’altres, els grups que participen en els quatre concerts de solidaritat. La portada del disc de color groc porta un llaç groc que simbolitza la solidaritat dels artistes de Catalunya Nord amb els exiliats i presos polítics, així com els milers de catalans colpejat per la policia espanyola en el referèndum o les víctimes de persecucions judicials per les seves idees. 

Avui en El Soler, rumba catalana, reggae, ska, música popular, electrònica, jazz, blues   
En El Soler, on també es troba l’únic col·legi a Catalunya Nord d’immersió en català de La Bressola, hi ha dos escenaris amb 10 grups de tots els estils musicals (rumba catalana, reggae, ska, música popular, electrònica, jazz, blues, …) procedents de tots els Països Catalans. Corrandes són Corrandes, VerdCel, Marta Rius i Strombers són els grups del Sud de l’Albera que estan convidats ja que van participar en l’homenatge al cantautor rossellonès Joan Pau Giné, coordinat pels Angelets de la Terra en 2013. Els grups de Catalunya Nord són Rumba Coumo, Ghetto Studio, Romain Lucas, Farré & Trichot, Chris the Cat i WhyNoteJazz. La samarreta del concert es venia i hi havia refrescs, entrepans i una caixa de solidaritat per recaptar diners per a les famílies dels presos polítics amb els quals els Angelets de la Terra estan directament relacionats.
També són els lligams entre el Nord i el Sud de Catalunya que els Angelets de la Terra volen reforçar amb les seues accions de solidaritat. Des de 1659 i el Tractat dels Pirineus, Catalunya està dividida en dues part per culpa de França i Espanya.
La dictadura franquista i la competència entre agricultors catalans del nord i del sud, a causa d’una fiscalitat diferent, han amplificat la separació entre una població que té una història i una llengua comuna, des del segle IX, quan el comte d’Empúries ho era també del Rosselló. No obstant això, sembla que la fragmentació de la nació catalana no és un èxit total ja que, avui dia, creix un moviment solidari a la Catalunya Nord, amb els mateixos símbols com el llaç groc i l’estelada que duen els seus germans republicans del Sud. També han aparegut i s’han normalitzat mots com: independència, autonomia, autodeterminació, presos polítics,…, segons VilaWeb Catalunya Nord

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada