dijous, 9 d’agost del 2018

Manifesta estratègia de la tensió a Catalunya per part de l’aparell d’Estat

Mostra la imatge al Twitter
J.M.Opazo,el que finança els GDR, ex agent de la Guardia Civil, amb els agressors de Manresa.  

La CUP-CC fa una crida a la formació de Comitès de Solidaritat Antifeixista i demana a Interior un cop de puny damunt la taula enfront el feixisme. 
Acusa Arrimadas de ser la "responsable ideològica" de la ultradreta.  
L’advocat Gonzalo Boye desaconsella a Carles Puigdemont que viatgi a Perpinyà.  
Paren els peus a un regidor de Ciutadans a Gavà que atacava les institucions de Catalunya Nord pel llaç groc. “Però quin poder creu tenir vostè per a venir a casa meva, que és una nació i un estat estranger, queixar-se públicament de les nostres decisions polítiques?”, li ha contestat un regidor de Perpinyà a través de Twitter.  
Presos polítics a l’Espanya contemporània’ de l’artista Santiago Sierra a Banyoles.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/08/2018   
Verges (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries).-   

Des d’aquesta Redacció pensem que, de fet, fa certa por passejar o simplement anar pels carrers, doncs si et trobes amb un element unionista o un feixista arrancant llaços grocs o estripant estelades i t’atures per mirar o per queixar-te segur que reps algun cop. Aquesta impunitat de la dreta extrema espanyolista solament pot tenir com a resposta la solidaritat col·lectiva.
Cada vegada sembla més clar que l’aparell d’Estat organitza i dirigeix una estratègia de la tensió, amb escamots reclutats en diversos ambients --des de les files de les dretes extremes unionistes fins a partits feixistes o neonazis--. En aquest sentit, ha sortit a la llum el nom d’un empresari espanyol resident a Suïssa, José Manuel Opazo, com un dels responsables de finançar la retirada de símbols republicans als carrers de Catalunya, i sense cap mena de remordiment per les agressions verbals i físiques que solen donar-se contra els qui ho retreuen.
El periodista basc Jonathan Martínez ja va encarregar-se d’esclarir qui és aquest personatge: va ser agent de la Guàrdia Civil, militant d’UPyD i el responsable que la companyia aèria suïssa Swiss deixés de parlar en català als seus avions.
Doncs bé, corre per les xarxes una imatge que parla encara més de la idiosincràcia d’Opazo. Se’l veu en un bar, somrient, juntament amb el conegut ultra i col·laborador de VOX Raúl Macià que --segons testimonis i imatges en vídeo-- la matinada del 30 de juliol va liderar una agressió juntament amb altres tres elements contra independentistes i antifeixistes que havien penjat una estelada en una plaça de Manresa (Bages, comtat de Manresa) per la qual cinc d’ells van haver d’ingressar a l’hospital. Macià es troba en règim de tercer grau per robar a punta de pistola drogues i 15.000 euros a uns narcotraficants i --tot i els fets de Manresa-- segueix en llibertat després d’haver hagut de tornar a presó en dues ocasions per altres atacs amb força contra accions independentistes. A la fotografia, hi apareix amb ells Tony Noguera, també amb vincles coneguts amb l’extrema dreta a Catalunya i que va ser gravat a principis de juliol atacant --està denunciat per tirar-li dissolvent a la cara-- un membre d’un CDR als voltants de la presó de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada, Bages, comtat de Manresa).  

La CUP demana a Interior un cop de puny damunt la taula enfront el feixism
Natàlia Sánchez, Ignasi Sabater i Robert Sabater aquest matí. ACN
La diputada Natàlia Sánchez amb els alcaldes Ignasi Sabater i Robert Sabater. 
Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies la CUP-CC ha instat el Departament d'Interior del Govern de la Generalitat a denunciar els grups feixistes que els darrers mesos han retirat llaços grocs o símbols independentistes a ciutats i pobles de Catalunya.
La diputada per la CUP-CC Natàlia Sánchez ha lamentat que el conseller d'Interior, Miquel Buch, "faci la vista grossa" davant "d'aquesta realitat". "No pot ser que negui que hi ha grups organitzats feixistes a Catalunya", ha reblat Sánchez, en una roda de premsa que ha fet a Verges (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries), on fa una setmana es van viure unes agressions unionistes.
La diputada cupaire també ha acusat al partit espanyolista Ciutadans de "donar ales" a aquests grups i la seva líder, Inés Arrimadas, de ser la "responsable ideològica" de la ultradreta. Per tot plegat, la CUP-CC reclama que els Mossos "actuïn" per evitar "més agressions" i aposten per crear Comitès de Solidaritat Antifeixista (CSA) que s'organitzin "pacíficament" per donar a conèixer el problema.
Amb tot, la diputada del Parlament ha deixat clar que es tracta de "grups minoritaris", però "que es fan notar molt i fan molt de soroll". Sánchez ha reclamat que cal "unitat d'acció" per evitar que aquests fets continuïn.
La CUP-CC també ha fet responsable de l'existència d'aquestes "organitzacions feixistes" a Ciutadans, ja que considera que "els incentiven" a actuar. De fet, Sánchez assenyala Inés Arrimadas com la "responsable ideològica d'aquests grups violents", i demana que la líder del partit taronja "rectifiqui una actitud completament irresponsable".
Finalment, des de la CUP-CC expliquen que el més important "és la denúncia d'aquests atacs" per part dels Mossos, i exigeixen que, si cal, la Generalitat de Catalunya es personi com acusació popular en els diferents casos. 

Diferents vares de mesurar 
Una altra crítica que la CUP-CC ha fet palesa ha estat la "diferents vares de mesurar" que té, segons el partit, el cos de Mossos d'Esquadra. Sánchez considera que la violència d'ultradreta "està emparada" per l'Estat, i ho compara amb la "repressió policial" que hi ha contra l'esquerra independentista.
En aquest sentit, la CUP-CC aposta per aprovar declaracions com la de l'Ajuntament de Viladamat (Baix Ter, Terraprim, Alt Empordà, comtat d’Empúries), en la que s'insta la creació de Comitès de Solidaritat Antifeixistes. L'objectiu d'aquests comitès és organitzar-se per tal de denunciar i treballar de forma pacífica contra els "atacs d'ultradreta".
L'alcalde de Viladamat per la CUP, Robert Sabater, ha deixat clar que aquests grups "han de respondre de manera no violenta però ferma", als "insults i agressions que el feixisme fa impunement a les nostres viles". 

Suport a Aragonès 
Sánchez també ha aprofitat per donar "tot el suport" als diferents càrrecs d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que el Jutjat Número 13 de Barcelona ha demanat que s'investiguin per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, entre els quals hi ha l'actual vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC).
L'acte s'ha celebrat al saló de plens de l'ajuntament de Verges, i hi ha participat també l'alcalde de la localitat baix-empordanesa, Ignasi Sabater (CUP), que està acusat d'un delicte d'odi contra la Guàrdia Civil i la Nació espanyola, després de vincular centenars de punxades de rodes als agents que van venir a actuar l'1-O a Catalunya. 

Boye desaconsella a Puigdemont que viatgi a Perpinyà 
Pancarta solidària al Consell General del Prineu Oriental, al centre de Perpinyà
Llegim a El Nacional que Gonzalo Boye, l’advocat de Toni Comín i Meritxell Serret, ha considerat que “no és convenient” que el president Carles Puigdemont viatgi a Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló), ja que considera que el conveni hispanofrancès “de detenció en calent” permetria que la Gendarmeria francesa retingués al president per obrir-li un expedient d’extradició.
Així ho ha afirmat l’advocat en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, on també ha assegurat que Puigdemont no tindrà cap problema en el moment que li caduqui el DNI, “ja que les autoritats belgues, on resideix legalment, tenen l'obligació de documentar-lo”.
Boye ja va alertar el 20 juliol que la República francesa era ara l'únic Estat de la Unió Europea que acceptaria extradir Puigdemont al Regne d’Espanya. És un Estat que "té particularitats legislatives de col·laboració amb Espanya", va assegurar.
Per això, la possible visita de Puigdemont a l'Estat francès aquest setembre ha generat incògnites per diferents motius. El partit de la Catalunya Nord Unitat Catalana organitzarà un acte el dia 4 del mes vinent sobre el procés d'independència català on el president hi ha estat convidat. Després que el jutge Pablo Llarena retirés totes les euroordres com a resposta a la decisió del tribunal d'Schleswig (Slesvig-Holstein, Alemanya) --que no va veure els delictes de rebel·lió ni sedició-- Puigdemont té llibertat de moviment per tot el món excepte al Regne d’Espanya.
Les declaracions del president Puigdemont en una roda de premsa a Alemanya celebrada el mes passat també han afegit més incògnites sobre les seves intencions d'anar a Perpinyà. "No sé si trigaré 20 anys a trepitjar sòl espanyol. El que sé és que no trigaré 20 anys a trepitjar sòl català", va dir aleshores. 

Paren els peus a un regidor de Ciutadans a Gavà que atacava les institucions de Catalunya Nord pel llaç groc  
Llegim a VilaWeb que Brice Lafontaine, regidor a l’Ajuntament de Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló) i expresident d’Unitat Catalana, ha parat els peus al regidor de Ciutadans a Gavà (Baix Llobregat) Miguel Ángel Ibáñez, que ha presentat una queixa oficial pel fet que al departament dels Pirineus Orientals hi hagi llaços grocs i una pancarta en solidaritat amb els presos polítics. “Increïble que en l’edifici públic del Departament dels Pirineus Orientals de Perpinyà tinguin llaços grocs i una pancarta dels presos. Com a president del grup i diputat provincial he presentat queixa oficial”’, ha dit Ibáñez a Twitter, on ha adjuntat una fotografia de la queixa, presentada a mà. Després de les crítiques rebudes a les xarxes, ha esborrat tant el comentari com les fotografies.
“Però quin poder creu tenir vostè per a venir a casa meva, que és una nació i un estat estranger, queixar-se públicament de les nostres decisions polítiques? Que comenci per millorar la situació democràtica d’Espanya i un dia potser podrà queixar-se a l’estranger”, ha reblat Lafontaine a través de Twitter.
La institució oficial principal de la Catalunya Nord, el Consell General del Pirineu Oriental, presidida per Hermeline Malherbe, del Partit Socialista, va instal·lar a l’abril en la seva façana una gran pancarta envoltada de llaços grocs en suport als presos polítics catalans a l’estat espanyol. Aquesta acció es va dur a terme en el marc d’una crida a donar suport als presos polítics des de les institucions de la Catalunya Nord. 

‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’ de l’artista Santiago Sierra a Banyoles  
Els propers dies 15 i 16 d’agost, la gestora d’Òmnium Pla de l’Estany presenta a Banyoles (Pla de l’Estany, comtat de Besalú) l’exposició ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’, de l’artista Santiago Sierra.
El dimecres 15 d’agost estarà instal·lada a la Porta dels Turers i el dijous 16 a la plaça Major, en ambdós casos durant tot el dia.
La mostra és una rèplica de l’obra censurada en la darrera edició d’ARCO i està emmarcada dins la campanya Demà Pots Ser Tu, que vol reivindicar les llibertats democràtiques i ciutadanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada