dilluns, 2 de juliol del 2018

Policies espanyols detenen a l’Escala el jove investigat per les pintades a la seu de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona i es nega a declara al Jutjat de Figueres, sortint en llibertat. El jove independentista no es va presentar al Jutjat d’Instrucció Núm. 1 de Girona.

Lluc Huguet després de sortir del jutjat
Lluc Huguet després de sortir del Jutjat de Figueres.
Concentració a Sant Feliu de Pallerols cada dimarts i dijous per la Llibertat  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/07/2018  
L’Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries).-    

L'activista investigat per les pintades a la seu de la Subdelegació del govern espanyol a Girona ha sortit en llibertat després que la policia espanyola el detingués aquesta tarda a l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries). El jove, Lluc Huguet, ha passat a disposició del jutjat de Guàrdia de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) i s'ha acollit al dret a no declarar.
A les portes del jutjats de Figueres, s'hi ha concentrat una vintena de persones, alguns dels quals membres del col·lectiu La Forja, convocats pels CDR per donar-li suport. Huguet els ha agraït la convocatòria i ha assegurat que "la Guàrdia Civil ens vol silenciats" i "si no hi som tots, ho acabaran aconseguint".
Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies el jove independentista gironí investigat per les pintades a la seu de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona ha estat detingut aquesta tarda a l’Escala. Segons ha explicat la seva advocada, agents del Cos de la Policia Nacional del Regne d’Espanya se l'ha endut del seu lloc de feina. El jove, Lluc Huguet, que està investigat per suposats delictes de desordres públics i danys arran de les protestes del 25 de març, va decidir desobeir i no es va presentar al jutjat, que ara ha ordenat la seva detenció.
El dia que estava citat membres del col·lectiu La Forja Jovent Revolucionari del Gironès es van concentrar a les portes dels jutjats de Girona amb la pancarta 'Si ataquen el jovent no hi ha futur" per donar-li suport. El jove va afirmar aleshores que la denúncia que va arribar al jutjat és un cas "clar" de persecució" perquè pertany a una organització juvenil independentista.
Tot i que la causa oberta contra l'activista està en mans del Jutjat d'Instrucció 1 de Girona, passarà a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres  perquè l'han detingut al seu lloc de treball, que és a l'Escala.
Inicialment, La Forja Jovent Revolucionari del Gironès havia informat que la detenció l'havia fet la Guàrdia Civil però fonts de la defensa matisen que ha estat el Cos Nacional de Policia espanyola (CNP).
Dijous passat estava citat a declarar al Jutjat d’Instrucció Núm. 1 de Girona per suposats delictes de desordres públics i danys arran de les protestes del 25 de març davant la seu de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona. La gent concentrada --eren un centenar-- van pintar la façana de groc, van llançar-hi ous i van despenjar la bandera monàrquica espanyola del pal que hi ha davant l'edifici de Jaume I. La protesta, que va començar al matí, es va ajuntar amb la del vespre, quan fins a 10.000 persones es van concentrar davant la seu de la Subdelegació en protesta per la detenció del 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per part de la policia alemanya.
L'atestat de la Guàrdia Civil que va acabar amb Huguet com a investigat també criticava "la passivitat" dels Mossos d'Esquadra per no impedir l'acció de protesta i l'actitud "distesa" de l'alcaldessa Marta Madrenas, cosa que fa que avui sigui el Cos Nacional de Policia espanyola qui practiqui la detenció a petició judicial en comptes del cos dels Mossos, la policia judicial a Catalunya. 

Concentració a Sant Feliu de Pallerols cada dimarts i dijous per la Llibertat  
Cada dimarts i dijous, al municipi de Sant Feliu de Pallerols (la Garrotxa, comtat de Besalú) es du a terme, a les 19:00h, una concentració a la plaça el Firal, per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. L’acte està organitzat per l’Assemblea de Sant Feliu de Pallerols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada