dijous, 12 de juliol del 2018

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: El 12 de juliol de 1939 l’anarquista i anarcosindicalista veí de Tordera Joan Coronas i Roquet, de 33 anys, fou afusellat al Camp de la Bota, a Barcelona.

Resultat d'imatges de TORDERA  GUERRA CIVILMilitava en la FAI i en la CNT-AIT  















Joan Coronas i Roquet:   
El 12 de juliol de 1939 l’anarquista i anarcosindicalista veí de Tordera (Alt Maresme) Joan Coronas i Roquet, de 33 anys, fou afusellat a les sis del matí al Camp de la Bota, al barri del Poble Nou de Barcelona, en l’execució militar de la pena de mort imposada en un consell de guerra sumaríssim d’un procediment d’urgència a la plaça militar de Barcelona. Enterrat al Fossar de la Pedrera, al cementiri de Montjuïc de Barcelona. Havia nascut en 1906 a Tordera.

Militava en un grup de la Federació Anarquista Regional Catalana -Federació Anarquista Ibèrica (FARC-FAI) i sindicalment en la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT). Fou afusellat al camp de tir barceloní de la Bota junt amb l’anarcosindicalista madrileny del barri de Can Tunis, de Barcelona, José Borrell Casado, de 23 anys; el cenetista Pascual Terrones Cerezo;  l’anarquista veí d’Arenys de Munt (Alt Maresme) Vicenç Cañameras i Colomer, de 20 anys; l’anarquista d’Arenys de Mar Jaume Cabrera i Omella, de 25 anys; els anarquistes de Tordera (Alt Maresme) Josep Colom i Massó, de 33 anys, i Fermí Ridorsó i Cuní, de 41 anys, i dos altres condemnats més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada