dilluns, 9 de juliol del 2018

L'Ajuntament de Portbou titlla de desafortunada la detenció del regidor de Seguretat. En un comunicat, l'Ajuntament dona suport "incondicional" a Ábalos.

A Torra, "tireu endavant el que vàreu prometre en campanya electoral o dimitiu". 
El Casal Popular Independentista del Pla de l’Estany, a la corda fluixa. Els responsables del local de Banyoles, utilitzat de manera gratuïta per diverses entitats, tenen greus problemes per mantenir-lo, agreujats recentment per unes multes que pugen a 7.000 euros.  


 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/07/2018   
Portbou (Mar d’Amunt, Albera marítima, Alt Empordà, comtat de Peralada).-   

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies l'Ajuntament de Portbou (Mar d’Amunt, Albera marítima, Alt Empordà, comtat de Peralada) ha qualificat de desafortunada la detenció del regidor de Seguretat, Francisco Ábalos, per part de la Guàrdia Civil el passat dissabte i exigeix al cos armat de l'Estat una relació respectuosa. En un comunicat, el Consistori lamenta els fets que es van produir dissabte després que l'edil es negués a identificar-se davant de dos agents de la Guàrdia Civil quan aquest càrrec electe pretenia calmar els ànims entre un client d'un pàrquing i dos treballadors del servei.
A l'escrit, s’assegura que sempre han mantingut una relació correcta i de respecte amb els cossos de seguretat que tenen presència al municipi i reclama  reciprocitat. En aquest sentit, es diu que iniciaran immediatament totes les actuacions necessàries per recuperar el clima de respecte i entesa al municipi i mostren total suport vers Ábalos. "El recolzarem solidàriament en totes les actuacions que consideri necessari emprendre per tal d'aclarir els fets ocorreguts i sentir-se compensat pel dany sofert", insisteixen.
La Guàrdia Civil va detenir dissabte durant unes hores el regidor de Seguretat. El motiu de l'arrest va ser la negativa de l'edil a identificar-se quan els agents li ho van requerir. Segons va avançar SER Catalunya, Ábalos intentava calmar els ànims en una discussió entre el client d'un pàrquing i dos treballadors quan van arribar els agents de la Guàrdia Civil  i li van demanar que s'identifiqués.
Segons l'emissora, el regidors s'hi va negar al·legant que els guàrdies ja el coneixien i que, de fet, l'havien cridat pel sobrenom amb el qual se'l coneix, Kiki. Davant de la negativa, un dels agents el va emmanillar per l'esquena i se'l va emportar a la comissaria situada a pocs metres del lloc dels fets. Poques hores després, el van deixar en llibertat, tot i que li imputen un delicte de resistència a l'autoritat i un altre de desobediència. 

A Torra, "tireu endavant el que vàreu prometre en campanya electoral o dimitiu"  
El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Catalunya ha fet una piulada crítica amb la trobada aquest migdia a la Moncloa entre Sánchez i Torra. D'entrada, afirma: "No som aquí per parlar d'estatut", i afegeix: "No som aquí per tirar la tovallola. No acceptem pactes ni canvis de rumb", i rebla dient: "Tireu endavant el que vàreu prometre en campanya electoral o dimitiu".
També el diputat de la CUP, Vidal Aragonès, ha fet una valoració negativa de la reunió, després de constatar la negativa de Sánchez a reconèixer el dret a l'autodeterminació de Catalunya. "Ens trobem davant de dos monòlegs i no d'un diàleg i pot haver-hi una voluntat de tancar per dalt allò que la gent va obrir per baix l'1-O i el 3-O", ha denunciat Aragonès. 

El Casal Popular Independentista del Pla de l’Estany, a la corda fluixa 
Llegim en la premsa convencional comarcal que el Casal Popular Independentista del Pla de l’Estany, de Banyoles (Pla de l’Estany, comtat de Besalú), està passant per uns moments crítics, fins al punt que la seva continuïtat està en dubte. A les dificultats per fer front a les despeses de lloguer del local --un problema que ha generat un debat sobre com resoldre-ho entre totes les entitats i associacions que el fan servir-- s’hi afegeixen dues multes que els han notificat recentment i que pugen a 7.000 euros, arran d’unes denúncies fetes per la Policia Municipal. “No tenim aquests diners i, a més, no trobem justes les denúncies”, es queixa un portaveu del casal. Totes dues són d’un any enrere. La primera va ser durant una festa d’Arran i la segona, amb motiu del festival de màgia Atrapa’m (l’espectacle es feia al carrer, però es va posar a ploure i la gent es va refugiar al casal). En les denúncies s’afirma que van posar impediments als agents perquè fessin les inspeccions per veure si venien begudes, cosa que els afectats neguen, i a més, que mai ha tingut un motiu econòmic despatxar begudes. Les multes són de 2.000 euros per la primera infracció i de 5.000 per la segona perquè eren reincidents. “No ens van comunicar mai que teníem una primera multa i, per tant, no érem conscients que corríem el risc de reincidir”, apunten des del Casal Popular Independentista. Els membres d’aquesta entitat alerten que el seu cas es podria aplicar a molts altres locals de Banyoles i temen que amb aquest precedent es pugui denunciar les activitats diverses que hi fan --i per a què no tenen una llicència específica--, que van des de classes de reforç per a la mainada a converses de català per a estrangers, passant pel servei de biblioteca i gimnàs. Han presentat recurs i asseguren que no pensen pagar.

El futur   
El local del Casal Popular Independentista l’utilitzen diversos col·lectius sense pagar res a canvi. L’espai es finança amb les quotes dels socis (són pocs) i el que es recapta a la barraca de la festa major, la festa de Sant Joan i en una calçotada.
Des de fa unes setmanes, les entitats afectades estan estudiant la manera de cobrir el lloguer del local i evitar que l’hagin d’abandonar. “Això seria un problema molt greu per a tots, perquè no tenim alternatives”, assegurava, fa poc, la portaveu d’una de les entitats que fan servir el casal. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada