dissabte, 14 de juliol del 2018

Exposició a la Maternitat suïssa d'Elna fins el 23 de setembre

Recupera fotografies de Manuel Moro per a l’exposició ‘Memorial Retirada’  







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/07/2018   
Elna (Albera marítima, Plana d'Illiberis, Rosselló, comtat de Rosselló).-   

La Maternitat suïssa d’Elna  recupera fotografies de Manuel Moro, amb l’exposició ‘Memorial Retirada’. El divendres 6 de juliol es va inaugurar a la Maternitat suïssa d’Elna l’exposició ‘Memorial Retirada’, de l’artista fotògraf Philippe Domergue.
A través de les seues obres, Domergue honora la memòria dels republicans catalans i espanyols anònims, refugiats a les platges del Rosselló l’hivern del 1939. Aquest artista plàstic nord-català recupa les imatges creades aleshores pel fotògraf i pintor Manuel Moros, d’origen colombià i de nacionalitat francesa. Aquests clixés reproduïts en gran format, ofereixen una recomposició de les escenes de l’època, associada a materials rudimentaris, entre els quals fustes destinades a la construcció. Aquest treball brut convida a explorar l’efecte del temps sobre la matèria, la gestió de la memòria i el concepte de fronteres.
«He volgut donar a aquestes fotos una dimensió arquitectònica i monumental (…) He volgut construir imatges capaces de resistir al temps i a l’oblit», va ressaltar l’artista al moment de presentar el seu enfocament al públic. Aquests primers espectadors, de totes generacions, van apreciat l’harmonia creadora instaurada entre el subjecte proposat i el recinte que l’arrecera.
Aquesta exposició, es pot veure fins al 23 de setembre, de dimarts a diumenge de les 10:00 a les 12:30 i de les 14:30 a les 18:00h. 
 http://www.ville-elne.fr/fr/information/82580/maternite-suisse

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada