divendres, 13 de juliol del 2018

Acte a Porqueres per rebutjar el feixisme

Es faran accions en defensa de la República als ponts de l’AP-7 els diumenges.  
Provocació unionista de Ciutadans a Canet de Mar: el partit convoca per dissabte un acte a la localitat per alertar dels "cementiris ideològics".   
Demanen una suspensió de sou i feina de 4 mesos al coordinador de Mossos per la República per les seves opinions polítiques. Fruit d'una denúncia de la parella d'una agent del cos que va insultar Puigdemont.  
Cotarelo participa en la concentració de treballadors de la Generalitat de Girona per la llibertat dels presos polítics.   
El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya vol agents pels carrers. Garrido Roca denuncia que "alguns sectors" els volen "aïllar de la societat".  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/07/2018   
Porqueres (Pla de l’Estany, comtat de Besalú).-  

“Demanem a tota la ciutadania del Pla de l’Estany, independentistes o no, que ens activem per plantar cara al perill del feixisme”, segons llegim en la premsa convencional comarcal s’afirma en el manifest que es va llegir ahir dijous al vespre en una concentració a la plaça Major de Porqueres (Pla de l’Estany, comtat de Besalú) per rebutjar el feixisme, una convocatòria recolzada per tretze partits polítics i entitats de la comarca (des del CDR i l’ANC fins al PDeCAT passant per ERC, la CUP o ICV) arran que el 30 de juny una parella va ser agredida en un bar de Porqueres després que s’acomiadessin amb un “Visca la República!”.
Per als signants del text, “aquest tipus de situacions necessiten una resposta col·lectiva urgent”. El fet que el poble català sigui un poble de pau --es diu en el document-- “no ha de voler dir que restem immòbils davant les agressions feixistes”. “El feixisme avança si no se’l combat”, conclou el manifest.
La persona que el va llegir el manifest antifeixista va alertar també que l’Estat està “blanquejant” el feixisme. 

Es faran accions en defensa de la República als ponts de l’AP-7 els diumenges  
Llegim en la premsa convencional gironina que l’ANC del Gironès té previst organitzar accions reivindicatives als ponts que travessen l’AP-7 els diumenges de juliol i agost per fer visibles als conductors, sobretot als turistes, lemes reivindicatius sobre la llibertat, la República, els presos, exiliats polítics, etc. Concretament, es tracta de penjar pancartes amb missatges en diferents idiomes, però també es demana que els participants inscrits siguin el màxim nombre possible i portin llaços grocs, estelades i samarretes grogues. En aquest sentit, es fa una crida a voluntaris que vulguin participar en aquesta i altres accions que es puguin organitzar perquè contactin amb ells. Ara per ara, aquesta acció només està prevista en els ponts de l’AP-7 que travessen les comarques gironines, de l’Alt Empordà a la Selva, passant pel Pla de l’Estany i del Gironès. 

Entre 67.000 i 64.000 vehicles per dia  
Pel tram de l’AP-7 que travessa les comarques gironines, durant el mes d’agost de l’any passat, i més concretament de Montmeló (Vallès Oriental) a la Jonquera (Albera, Alt Empordà, comtat de Girona), hi va haver una intensitat mitjana diària de 67.000 vehicles. Al mes de juliol, aquesta xifra va ser una mica més baixa, de poc més de 64.000 vehicles. 

Provocació unionista de Ciutadans a Canet de Mar  
La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha afirmat que acudirà aquest dissabte al municipi de Canet de Mar (Alt Maresme, comtat de Girona) a la platja en la qual es van col·locar creus grogues que denunciava l'existència de presos polítics a l'Estat espanyol i la mort de la democràcia al Regne d’Espanya perquè segons la líder de la formació taronja, és un "cementiri ideològic". Cal recordar que la plantada de creus a la localitat de l’Alt Maresme va acabar amb agressions unionistes després que un grup d'unionistes arranqués les creus grogues de la sorra fins al punt d'agredir un veí de 82 anys.
"El separatisme segueix intentant excloure milers de catalans amb les seves intolerants actuacions o declarant persones non grates o negant la possibilitat de fer un acte polític als municipis on ells governen", ha exposat Arrimadas en una entrevista a Europa Press per justificar la seva assistència.
Ciutadans va sol·licitar un permís per celebrar un acte polític a la Riera de Sant Domènec de Canet de Mar però l'Ajuntament els hi va denegar perquè, amb anterioritat a la sol·licitud, ja se'n va autoritzar l'ocupació per a "altres actes i activitats relacionades amb la Festa Major". Però Arrimadas acudirà igualment al municipi barceloní per explicar el seu posicionament: "És la nostra obligació moral anar-hi, amb valentia, tots els diputats de Ciutadans, a representar els milions de catalans que no hi estan d'acord". El partit taronja al·lega que han de "donar veu a aquesta part de la població majoritària" de Catalunya que reclama que les places, els ajuntaments i les platges siguin per a tothom, i no per a una part com, segons ella, ho són ara. Ciutadans considera que Canet de Mar viola sistemàticament la neutralitat dels espais públics i que no és una cosa aïllada: "Molts catalans han d'anar a la platja amb els seus fills i veure cementiris ideològics o veure l'ocupació de símbols independentistes en espais que ells també paguen", ha reblat. 

Demanen una suspensió de sou i feina de 4 mesos al coordinador de Mossos per la República per les seves opinions polítiques 
La Divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra té una proposta de sanció en relació a l'activitat que duu a terme a la xarxa (en el marc de la seva vida privada) el coordinador de Mossos per la República: ha demanat una suspensió de sou i feina de 4 mesos per a Albert Donaire, pel simple fet d'expressar públicament opinions personals sobre la situació política a Catalunya fora del seu marc laboral.
L'expedient iniciat contra ell per la Divisió d'Afers Interns va néixer fruit d'una denúncia per part de la parella de l'agent dels Mossos d'Esquadra que va amenaçar el president Carles Puigdemont i tot el procediment es va iniciar sota el 155, quan encara dirigia el cos Juan Antonio Puigserver.
"Seguiré lluitant fins al final contra una petició desmesurada i injusta, en la que utilitzen un mecanisme per regular el règim intern del cos de Mossos per condemnar opinions i expressions realitzades durant la meva vida privada", ha denunciat a les seves xarxes socials Albert Donaire, que posa com a prova d'això el fet que l'assegurança del sindicat que cobreix aquesta mena de situacions laborals no li ho cobriria en aquest cas per traspassar aquest àmbit.
D'altra banda, cal destacar que a Donaire se li hagi atribuït una falta greu (que es tradueix en els 4 mesos de suspensió). Tot i que no hi ha constància de precedents en aquest sentit, l'acusen"d'actes i conductes que atempten contra la dignitat dels funcionaris, contra la imatge del Cos i contra el prestigi i la consideració deguts a la Generalitat".
Ara, la Direcció General de la Policia ha de decidir si accepta o no la proposta de sanció i --posteriorment-- Donaire tindrà la possibilitat de recórrer (dependent de la decisió) i ser compensat en cas que fos necessari. 

Cotarelo participa en la concentració de treballadors/es de la Generalitat de Girona per la llibertat dels presos polítics  
Concentració de treballadors de la Generalitat a Girona per la llibertat dels presos (13/7/18)Llegim en la premsa convencional gironina que més de 100 treballadors/es públics de la Generalitat de Catalunya a Girona s'han concentrat, a les 12 del migdia, davant de la seu a la ciutat, com fan cada divendres des de l'apliació del 155, per reclamar la "llibertat immediata de Carles Puigdemont, els exiliats i els presos polítics", actualment a les presons de Lledoners i Puig de les Basses.
Avui el filòsof Ramón Cotarelo és qui ha llegit un manifest on s'exigia la "tornada a casa" dels polítics.
S’ha desplegat, en primera fila, una gran pancarta amb el lema ‘Llibertat presos polítics’ i una altra amb dels treballadors/es de la Generalitat a Girona. Entre ambdues pancartes, els manifestats han instal·lat un cartell amb les fotos de tots els polítics/es a la presó i els/es exiliats.
Els més de 100 treballadors/es han acabat amb una sonora xiulada contra l'actitud del Govern espanyol, seguit del cant dels Segadors i crits de "llibertat!" i "visca la República!". Durant tot l'acte, aixecant cartolines grogues enlaire. 

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya vol agents pels carrers 
El general Garrido saluda a la secretària d'Estat de Seguretat.
Llegim a EL TRIANGLE que el general de Brigada de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido Roca, és el nou responsable del cos armat a Catalunya en substitució del tinent general, Ángel Gozalo, qui s'ha encarregat de la gestió del cos armat al Principat els darrers set anys.
El general Garrido, en el seu discurs de presa de possessió va denunciar que hi ha "alguns sectors, certament minoritaris" que pretenen "aïllar de la societat" als guàrdies civils destinats al Principat de Catalunya.
Garrido Roca ha demanat als agents que "enfrontin" a aquests intents d'"invisibilitzar-los", en considerar que és "inadmissible" la "fustigació verbal, el menyspreu, la postergació, les actituds amenaçadores, l'assetjament psicològic", així com haver estat "assenyalats per arraconar-los, bé sigui amb el dit o amb altres mitjans".
Per això, el nou màxim responsable de la Guàrdia Civil al principat de Catalunya, des de la caserna del cos a Sant Andreu de la Barca, ha demanat als 3.100 guàrdies que hi ha a Catalunya que "no es tanquin en les cases caserna a suportar la solitud social" a la que se'ls "vol imposar".
Garrido també ha demanat "suport institucional" perquè es donin les circumstàncies perquè els guàrdies destinats a Catalunya es quedin.
Davant la secretària d'Estat de Seguretat, Ana Botella, Garrido ha assegurat que "encara som a temps d'adoptar mesures que promoguin l'interès dels guàrdies civils per venir i romandre".
El general Garrido Roca va néixer a Lleida (Segrià) fa 60 anys, i va aprofitar l'acte per afirmar que aquest fet li permet "empatitzar amb les diferents sensibilitats" dels ciutadans catalans, afegint que se sent "tan català com espanyol".
A Garrido Roca li tocarà seguir les investigacions obertes contra els líders independentistes que gestionen el Jutjat Núm.13 d'Inistrucció de Barcelona, el Tribunal Suprem i també l'Audiència Nacional del Regne d’Espanya (abans, Tribunal d’Ordre Públic franquista).
També li tocarà recompondre les relacions amb el cos dels Mossos d'Esquadra, després que el cos de la policia autonòmica catalana hagi estrenat màxim responsable uniformat, amb el comissari Miquel Esquius, que va estar present en l'acte i que ha substituït Ferran López qui al seu torn havia substituït Josep Lluís Trapero que havia estat cessat amb l'aplicació de l'article 155.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada