dimarts, 12 de juny del 2018

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: El 12 de juny de 1940 l’anarquista i anarcosindicalista veí d’Arenys de Munt (Alt Maresme) Joan Lleonart i Farran, de 30 anys, fou afusellat al Camp de la Bota de Barcelona.

Militava en la FAI i en la CNT-AIT  
Resultat d'imatges de Arenys de Munt guerra civil
"Portal Xic" de l'Església de Sant Martí d'Arenys de Munt. L'altar era barroc i estava dedicat a Sant Antoni. Va ser cremat durant la guerra civil.  

 
 
Joan Lleonart i Farran:  
Billetes locales: BILLETE LOCAL DE 1 PESETA DEL AYUNTAMIENTO D' ARENYS DE MUNT. GUERRA CIVIL ESPAÑOLA - Foto 1 - 85686200El 12 de juny de 1940 l’anarquista i l’anarcosindicalista veí d’Arenys de Munt Joan Lleonart i Farran, dit Pagès, de 30 anys, fou afusellat al Camp de la Bota de Barcelona, en l’execució militar de la pena de mort imposada en un consell de guerra sumaríssim a la plaça militar de Barcelona. Enterrat al Fossar de la Pedrera, al cementiri de Montjuïc de Barcelona. Havia nascut a Mataró (Baix Maresme) en 1910.
Militava en un en un grup de la Federació Anarquista Regional Catalana -Federació Anarquista Ibèrica (FARC-FAI) i sindicalment en la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada