divendres, 22 de juny del 2018

Figueres: les persones investigades per tallar l'AP-7 i l'N-II demanaran l'arxivament del cas. De les persones citades dues no han comparegut i set no han declarat.

ACNRoben estelades i senyeres de cinc pobles del Baix Empordà. Els Mossos identifiquen tres presumptes autors dels fets i els localitzen el material sostret dins del cotxe.  
Madrenas agraeix a Torra la renuncia al càrrec de vicepresident d'honor de la FPdG.   L'alcaldessa de Girona ha fet explícit el seu "suport" a través de les xarxes.   
ERC vol que es declari el rei no grat a Caldes de Malavella. Valora positivament que es bategi la plaça de l’ajuntament amb el nom d’1-O.
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/06/2018   
Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú).-   

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies les defenses de les persones investigades per tallar l'AP-7 i l'N-II a l'Alt Empordà el 27 de març demanaran l'arxiu del cas perquè sostenen que no hi ha base legal per atribuir-los delictes de resistència, desobediència a l'autoritat i desordres públics. A més, també subratllen que els mateixos Mossos d'Esquadra recullen a l'atestat que les identificacions van ser "aleatòries" i a mig quilòmetre del punt on van tallar les dues carreteres. "El cas cau pel seu propi pes", ha afirmat una de les advocades, Montserrat Vinyets.
Dels onze activistes solidaries citats a declarar al Jutjat d'Instrucció Número 7 de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú), dos no han comparegut. Un d'ells perquè no ha rebut correctament la citació i l'altre perquè ha optat per desobeir. "No ha comparegut per visualitzar el degoteig constant d'atestats que criminalitzen actuacions emmarcades en drets fonamentals", ha detallat Vinyets. Dels nou que sí que han comparegut, set s'han acollit al seu dret a no declarar. Els altres dos restants han respost a les preguntes de la defensa perquè podien acreditar que aquell dia a aquella hora no estaven als talls.
Unes 200 persones s'han concentrat a les portes dels jutjats de Figueres per donar suport a les persones encausades.
El tall 
Centenars de persones van respondre a la crida del Comitè de Defesa de la República (CDR) i van tallar l'autopista a l'alçada de la sortida de Figueres Nord de l'AP-7 a partir de les sis del matí del 27 de març, dos dies després de la detenció a Alemanya de Carles Puigdemont. El tall va durar fins al migdia, quan els Mossos d'Esquadra van acabar desallotjant la via després de fer algunes càrregues contra els manifestants. A continuació, un grup d'unes 300 persones va anar fins a l'N-II a Hostalets de Llers (Llers, Alt Empordà, comtat de Besalú) i van tallar el pas. Els Mossos els van desallotjar poca estona després, abans de les dues de la tarda.
El Jutjat d'Instrucció Número 7 de Figueres ha citat a declarar aquest divendres onze persones com a investigades per delictes de resistència, desobediència greu a l'autoritat i desordres públics pels talls de carretera. 

Concentració solidària 
Avui, a dos quarts de deu del matí, unes 200 persones s'han concentrat a les portes dels jutjats de Figueres per donar suport a les persones encausades en el marc de la campanya 'AP-7: llavor republicana'. Abans d'entrar a l'edifici, dues de les persones encausades han llegit un manifest fent una crida a plantar cara a la repressió. Entre el grup de suport, hi havia els alcaldes de Celrà (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona) i Bàscara (Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat de Besalú) i també el regidor de Sant Joan de Vilatorrada (Bages), Jordi Pesarrodona.
De les onze persones citades a declarar, dues no han comparegut. Segons ha explicat Vinyets, una d'elles no ha rebut la citació i l'altra ha optat per desobeir. "Ha decidit voluntàriament no comparèixer per visualitzar el degoteig constant d'atestat per actuacions exercides en el marc del dret de protesta i de manifestació i com una manera de denunciar la judicialització de les protestes i de la política", ha afirmat l'advocada. Ara, preveuen que el Jutjat d'Instrucció Número 7 de Figueres intenti citar-la per un altre dia i, sinó, segurament dictarà ordre de detenció per assegurar que comparegui a la nova cita judicial. Així doncs, aquest divendres han comparegut al jutjat nou persones investigades. D'aquests, set s'han acollit al seu dret a no declarar. Vinyets sosté que les persones encausades "no volien entrar a discutir" si van participar o no en els talls perquè l'objectiu era "posar en evidència" que Catalunya viu una situació d'excepcionalitat. Les altres dues persones han respost a les preguntes de la defensa perquè podien acreditar que, durant la franja horària de protesta fixada a l'atestat, estaven en un altre lloc.
Una de les advocades de la defensa ha concretat que el dia 5 de juliol declararan els instructors de l'atestat dels Mossos d'Esquadra i que, a partir d'aquí, les defenses demanaran l'arxiu del cas. Consideren que no hi ha base legal per atribuir cap delicte als activistes i, a més, exposen que l'atestat dels Mossos recull que les identificacions van ser "aleatòries" i a més de mig quilòmetre del punt on hi van haver els talls de carretera. 

Els Mossos d'Esquadra van identificar persones "a la babalà i no motivats per l'existència d'una conducta il·legal"  
"L'atestat cau pel seu propi pes", afirma Vinyets que entén que aquesta afirmació indica que els Mossos d'Esquadra van identificar persones "a la babalà i no motivats per l'existència d'una conducta il·legal". Per això, espera que el jutjat arxivi el cas perquè considera que l'atestat "no té gens de recorregut penal". La Fiscalia, tot i que estava notificada, no ha estat present a les declaracions dels investigats. "Per això, esperem que tampoc presenti recurs si el jutjat atén les nostres peticions i arxiva", ha conclòs. 

Roben estelades i senyeres de cinc pobles del Baix Empordà 
Llegim en la premsa convencional comarcal que hi ha hagut uns robatoris d'estelades i senyeres en cinc municipis del Baix Empordà en una sola nit. Els Mossos d'Esquadra han identificat els presumptes autors dels fets i a més, els van localitzar el material sostret en el vehicle amb el qual anaven.
Els municipis del Baix Empordà afectats són Sant Feliu de Boada (Baix Ter, comtat de Girona), Llofriu (Palafrugell, comtat de Girona), Verges (Baix Ter, comtat d’Empúries), Vulpellac (comtat d’Empúries) i Parlavà (comtat d’Empúries). Els presumptes autors dels fets són veïns de Palamós (Baix Empordà, comtat de Girona) i els Mossos de la comissaria de la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà, comtat de Girona) els van enxampar a Mont-ras (Baix Empordà, comtat de Girona), a tocar la C-255.
Els fets es remunten a divendres de la setmana passada, quan pocs minuts després de les dotze del migdia els Mossos van rebre una trucada que els alertava que hi havia un grup de persones encaputxades que estaven manipulant el màstil de l'estelada que hi ha penjada a la rotonda d'accés a Sant Feliu de Boada. Quan hi van arribar, es van trobar que no hi havia l'estendard, que algú els havia robat. Posteriorment, també van desaparèixer les senyeres o estelades, tal com es va informar la policia autonòmica, d'altres municipis. Van ser sostretes un seguit de banderes que estaven penjades amb cordills, segons va poder comprovar els Mossos i no pas les més elevades, ja que això dificultava la feina dels elements unionistes en acció.

Delicte de furt  
Finalment, cap a dos quarts de dues de la matinada, una patrulla dels Mossos de la Bisbal d’Empordà va veure un vehicle sospitós a l'altura de Mont-ras a tocar un supermercat de C-255 amb tres persones a dins. Els van identificar. Són tres veïns de Palamós, i els van comissar el material robat: les banderes robades poca estona abans. Tots tres van quedar presumptament acusats d'un delicte de furt. 

Una unionista arranca llaços grocs als carrers de Palamós  
En els darreres hores s'ha fet viral un vídeo gravat en un carrer de Palamós on es veu una unionista arrancant llaços grocs del carrer mentre que un veí li recrimina la seva actitud. Ella segueix però finalment entra a una casa. 

Madrenas agraeix a Torra la renuncia al càrrec de vicepresident d'honor de la FPdG 
Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha agraït al president de la Generalitat, Quim Torra, la "decisió valenta" que ha pres, renunciant al càrrec de vicepresident d'honor de la Fundació Princesa de Girona (FPdG). Madrenas ha fet palès el seu suport a Torra a través de les xarxes socials. En concret, amb una piulada on considera que l'opció presa pel president de la Generalitat "representa el sentir majoritari de la ciutadania de Girona" respecte a la figura de Felip VI. Torra també ha anunciat que a partir d'ara no anirà a cap acte organitzat per la monarquia espanyola, ni es convidarà al rei als que prepari la Generalitat, una decisió que el govern municipal gironí va prendre després de les càrregues policials de l'1-O

ERC vol que es declari el rei no grat a Caldes de Malavella. Valora positivament que es bategi la plaça de l’ajuntament amb el nom d’1-O 
Llegim en la premsa convencional gironina que continua la polèmica per la visita, la setmana vinent, de Felip VI. ERC de Caldes de Malavella (la Selva, comtat de Girona) ha fet públic també el seu rebuig a la presència del rei al municipi. Des del partit es proposa que, tal com s’ha fet en altres poblacions, es porti al ple una moció per declarar el monarca persona non grata a Caldes de Malavella. El 28 de juny, Felip VI assistirà als premis anuals de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi). L’entrega dels guardons es farà el 28 de juny al Mas Marroch, un restaurant dels germans Roca a Vilablareix (Gironès, comtat de Girona). S’allotjarà després a l’Hotel Camiral del camp de golf, a Caldes de Malvella, on el divendres 29 de juny s’hi farà la jornada Rescatadors de talent.
ERC valora positivament que, el dijous 28 de juny, se celebri a Caldes de Malavella un ple extraordinari en què està previst que s’aprovi batejar l’espai de davant de l’ajuntament com a plaça 1 d’Octubre. Serà en record a la valentia i al civisme dels milers de ciutadanes i de ciutadans que van defensar el dret a vot en el referèndum d’autodeterminació. El partit, però, creu que el fet d’anomenar un espai a Caldes de Malavella que rememori l’1-O ja s’hauria d’haver fet amb anterioritat. Retreu a l’equip de govern municipal que la iniciativa es faci efectiva nou mesos després del referèndum. Des d’ERC de Caldes de Malavella, a més, eren partidaris d’haver fet un procés participatiu perquè les veïnes i els veïns haguessin pogut decidir el lloc que consideraven més idoni per dur el nom d’1 d’Octubre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada