dijous, 3 de maig del 2018

Jornada 40 de la Primavera Catalana

El Govern espanyol manté les escoles i instituts catalans en el punt de mira.   
L’Espanya negra ataca de nou: centres escolars de les comarques gironins, Osona i altres comarques investigats per adoctrinament independentista. Una família ha denunciat que una professora els va ensenyar "a votar SÍ" i en un altre van mobilitzar els nens per una protesta política i en un tercer es queixen de convocatòries de vagues polítiques.  
Una exposició de Roc Blackblock mostra a Vic els grafits de la Barcelona rebel.   
Les imatges amb murals de diversos grafiters podran veure's a La Fàbrica de Somnis fins el 30 de maig.  
 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/05/2018   
Ripoll (Ripollès, comtat d’Osona).-   

El Ministeri d'Educació manté les escoles i instituts catalans en el punt de mira. Més enllà dels casos denunciats als jutjats, com el de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) o el de la Seu d'Urgell (Urgell) fa uns mesos, el Govern espanyol investiga almenys 80 casos de suposat adoctrinament.
Segons publica el diari Ara, són queixes que les famílies han fet arribar a les direccions dels centres o a Inspecció d'Ensenyament des de l'1 d'octubre. Aquestes famílies diuen que, a les aules, s'hauria alliçonat els seus fills amb postulats independentistes.
El Ministeri d'Educació ha enviat fins a cinc requeriments d'informació a la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat. De moment, ha rebut resposta a tres.
El delegat del Govern espanyol, Enric Millo, ja apuntava que hi podria haver situacions similars a les de Sant Andreu de la Barca.
El Govern espanyol està analitzant les respostes del Departament d'Ensenyament de la Generalitat --intervingut pel 155-- per decidir si dona per bones les explicacions o bé obre la via judicial per resoldre algun dels casos. 

Centres escolars de les comarques gironins, Osona, altres comarques i de Barcelona investigats per adoctrinament independentista  
Segons un despatx de l'agència EFE el Ministeri d'Educació del Govern espanyol elabora un dossier de queixes de pares i mares de 24 centres escolars de Catalunya per presumpte "adoctrinament" o falta d'imparcialitat i neutralitat en les actuacions docents respecte al procés independentista. Així consta en els requeriments que el Govern espanyol ha enviat al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya perquè "restauri els drets conculcats i depuri responsabilitats". 

IES Abad Oliva de Ripoll i Escola Pública Infantil de Vall-Llobrega  
Dos d'aquests centres es troben a comarques gironines. En l'IES Abad Oliva de Ripoll (Ripollès, comtat d’Osona), un pare ha denunciat la mobilització d'alumnes menors per participar en jornades de protesta política i a l'Escola Pública Infantil de Vall-Llobrega (Baix Empordà, comtat de Girona), la mare d'una alumna de 8 anys ha assegurat que la mestra els va explicar que "Espanya roba Catalunya i que això està molt malament" i que en una classe la professora va fabricar urnes de paper i els va ensenyar als nens "a votar SÍ".
En un tercer centre, l'Institut de Llagostera (Gironès, comtat de Girona), alguns pares han denunciat convocatòries de vagues polítiques.
Entre les incidències recollides pel Ministeri d'Educació del govern del PP figura l'IES Montserrat Roig de Terrassa (Vallès Occidental), on la mare d'un menor de 4t d'ESO ha assegurat que en algunes classes donen xerrades d'independentisme "radical".
Uns altres deu progenitors de l'IES Miquel Biada de Mataró (Baix Maresme) també han presentat, per separat, queixes per l'"ús polític" del centre escolar, mentre que un pare del CEIP Patronat Domènech de Barcelona, ha denunciat que el col·legi va aprofitar un acte infantil "per protestar per l'empresonament dels Jordis".
A l'IES Castellet de Sant Vicenç de Castellet (Bages) una professora ha denunciat que el centre s'anuncia a Intranet com un centre escolar situat al País de Catalunya.
A l'IES Can Vilumara de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), la mare d'una menor de 16 anys ha denunciat que una professora va parlar a classe de la independència de Catalunya i va dir que "els que parlen castellà són uns mal educats i de barriada" (!).
A l'Escola Rosella de Viladecans (Baix Llobregat) un pare ha assegurat que la seva filla de 6 anys els ha explicat que una mestra els va dir que "uns policia dolents, amb unes porres que es fan grans, van pegar i van disparar pilotes de goma contra la gent només perquè volien votar i no els deixaven".
Institut La Plana de Vic i IES de Calldetenes
A l'Institut La Plana de Vic (Osona, comtat d’Osona), d'altres pares han denunciat un acte al pati on van dir que era una protesta a favor de la democràcia i on van col·locar una estelada i una pancarta que deia: ‘Per una Catalunya lliure i la República Catalana’.
A l'Institut Joan Brossa de Barcelona, una mare ha explicat que el 16 d'octubre van obligar el seu fill de 13 anys a baixar al pati per guardar 10 minuts de silenci en horari escolar en protesta per l'empresonament dels Jordis, el mateix que ha denunciat un altre pare de dos menors de l'IES de Calldetenes (Osona, comtat d’Osona).
Al Col·legi Jesús, Maria i Josep de Barcelona, una mare ha aportat els deures que li van enviar a la seva filla d'11 anys que considera "una forma subtil d'adoctrinament".
A l'Escola Reina Violant de Barcelona una mare ha assegurat que es castiga els nens per parlar castellà a l'aula.
A l'IES Salvador Espriu de Barcelona un pare ha denunciat que el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) van fer una xerrada sobre "com defensar-se dels policies nacionals".
A les Escoles Pies de Vilanova i la Geltrú (el Garraf), un altre pare va denunciar que un grup d'alumnes de secundària van organitzar una votació sobre la necessitat d'alliberar els Jordis per als alumnes de 14 anys, interrompent la normalitat de les classes i en presència d'un docent que no ho va impedir.
Una mare de l'Escola Jacint Verdaguer de Tàrrega (Urgell) ha denunciat que a una festa escolar es va proposar als nens de 3 anys acudir amb samarretes amb l'estelada, i d'altres pares de l'escola pública La Vitxeta de Reus (Baix Camp) es queixen que els alumnes són rebuts amb Els Segadors i que la direcció al·lega que ho fa com a "defensa de la democràcia, de la llibertat de decidir i per denunciar els atacs al procés sobiranista".
També han denunciat comportaments que consideren “adoctrinament” pares de l'escola Nou Patufet de Barcelona, de l'IES Antoni Comella de Barcelona, de l'Institut Sant Pol de Mar (Alt Maresme, comtat de Girona), de l'Escola Aqua Alba de Gualba (Vallès Oriental).
A l'IES Joan Puig i Ferreter de la Selva del Camp (Baix Camp) o l'IES Bernat El Ferrer de Barcelona els pares han denunciat convocatòries de vagues polítiques.
El Ministeri d'Educació del govern Rajoy assegura que moltes altres famílies han denunciat el que consideren “adoctrinaments” sobiranistes però prefereixen mantenir-se en l'anonimat per por de represàlies contra els seus fills (!).
El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va informar ahir que el Ministeri d'Educació ha encarregat a la Conselleria de la Generalitat informes per si s'ha produït situacions "similars" de suposades humiliacions a alumnes, fills de guàrdies civils, com en el cas de l'IES El Palau, a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), institut que no figura entre les denúncies dels pares perquè cap d'ells ha presentat queixa davant Ensenyament.  

Una exposició de Roc Blackblock mostra a Vic els grafits de la Barcelona rebel 
En algun moment, la reivindicació social i el desig de transformació social es van creuar als carrers de Barcelona amb l’univers del grafit. En quin moment va tenir lloc aquesta trobada que posava imatges a la Barcelona rebel? Segons explica l’il·lustrador i grafiter Roc Blackblock, tot va passar cap al canvi de segle, pels volts de l’any 2000, quan els murs de la ciutat es van començar a omplir amb uns grafits que ja no només tenien preocupacions estètiques sinó també un ànima social.
Ara Roc Blackblock deixa constància d'aquell moviment comissariant una exposició («Els carrers són nostres. Una crònica gràfica de la Barcelona rebel») que del 4 al 30 de maig es podrà veure a Vic (Osona, comtat d’Osona), en una iniciativa del propi Roc Blackblock, amb la col·laboració de Setembre i La Fàbrica de Somnis, recinte en el qual podrà veure's la mostra.
L'exposició consta d'imatges que documenten les pintures murals que una vintena d’artistes del grafit van deixar a les parets de la ciutat i que, ara, són el tema de l’exposició, un document gràfic de la cara més rebel de Barcelona. 

En el marc de les Jornades Republicanes per la Llibertat d'Expressió 
L'acte d'inauguració de l'exposició serà aquest divendres 4 de maig, a les 7 del vespre, i es farà en el marc de les Jornades Republicanes per la Llibertat d'Expressió. El mateix Roc Blackbloc, farà una xerrada durant la inauguració a La Fàbrica de Somnis sobre «El graffiti polític a Barcelona».
L'exposició podrà veure's fins el 30 de maig a La Fàbrica de Somnis, recinte ubicat al carrer Isidre Blanc i Molist al barri de Santa Anna, a Vic.
Roc Blackblock va estudiar disseny gràfic, després il·lustració i és també tatuador autodidacta, però de fet des que té ús de raó s'ha expressat amb gargots i dibuixos. Es considera un il·lustrador «tot terreny», que treballa tant en murs com a la pell o en papers, teles o formats digitals. A Vic va ser l'autor del mural dedicat a Ovidi Montllor de la plaça Maria Àngels Anglada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada