dilluns, 16 d’abril del 2018

La CUP recull més signatures contra el nomenament de Santi Vila com a director general d’Aigües de Banyoles

Resultat d'imatges de CUP Banyoles Santi VilaEl nomenament de l’exconseller de la Generalitat no és fruit de la seva vàlua professional, sinó que els veritables motius de la seva contractació són les bones relacions que manté amb el propietari d’Aigües Banyoles.  




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 16/04/2018  
Banyoles (Pla de l’Estany, comtat de Besalú).-  

cree santo jordi villa coromina - generalidadLa CUP Banyoles, al Pla de l’Estany (comtat de Besalú), continua la campanya en contra del nomenament de l’exconseller Santi Vila (PDeCAT) com a director general d’Aigües de Banyoles, SAU, amb una recollida de firmes. L’objectiu de la iniciativa no és només la denúncia, sinó que es vol aconseguir fer fora l’ex alt càrrec de la Generalitat del càrrec en l’empresa banyolina.
Des que el consell d’administració d’Aigües de Banyoles va acordar nomenar el figuerenc Santi Vila com a director general de la companyia, la formació ha exposat la seva disconformitat més absoluta i el malestar arran del nomenament. Són diverses les raons que mouen la CUP Banyoles a realitzar aquesta campanya contestatària, davant del que es considera un despropòsit. El nomenament de l’exconseller de la Generalitat no és fruit de la seva vàlua professional, sinó que els veritables motius de la seva contractació són les bones relacions que manté amb el propietari d’Aigües de Banyoles.
La CUP Banyoles considera que es tracta d’un cas flagrant de portes giratòries: Santi Vila va ser conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern de la Generalitat de Catalunya i, curiosament, Vila i Aigües de Banyoles fan efectiva la seva relació contractual just 24 hores després que expirés el període d'incompatibilitat contractual de càrrecs púbics amb responsabilitats en la mateixa esfera econòmica.
Aigües de Banyoles, tot i ser una empresa privada, obté tots els seus beneficis de la distribució i comercialització de l’aigua de l’Estany, que és un bé comunal de totes les persones banyolines. És especialment greu que l’Ajuntament de Banyoles no tingui cap tipus de control sobre aquesta empresa, atès que les seves accions i decisions repercuteixen directament en tota la població de Banyoles, propietària de l’aigua de l’Estany. 

Campanya indefinida  
La municipalització d'un servei bàsic com és l'abastiment d'aigua potable evitaria situacions tan desagradables com la que denuncia la CUP Banyoles.
Per tot això, la CUP Banyoles, en el marc de la campanya indefinida fins que el Santi Vila marxi d’Aigües de Banyoles, durà a terme una recollida de firmes, a banda de seguir la campanya a les xarxes.
La formació valorarà altres accions fins assolir l’objectiu final de la campanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada