dimarts, 17 d’abril del 2018

Fins a 130 afiliats ja han abandonat la UGT a les comarques gironines


La central perd representació a grans empreses del territori com Nylstar, Monter, Hutchinson, Hinojosa, Zoetis o Sanofi. 








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/04/2018  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies la crisi oberta a la UGT de Girona ja ha suposat que 130 afiliats, dels quals 61 són delegats a grans empreses, hagin abandonat la central. Tots ells acusen la UGT de cometre “irregularitats” i d’haver actuat de manera “dictatorial” en el procés de fusió de les federacions d’indústria i agroalimentació (FITAG) amb les del metall i construcció (MCA). Amb tot això, UGT ha perdut re
presentació als comitès de grans empreses del territori de sectors tan diferents com el tèxtil, el paperer, el farmacèutic o el carni. Entre aquestes firmes, hi ha Nylstar, Monter, Hutchinson, Hinojosa, Zoetis o Sanofi.
La immensa majoria d’aquells que han abandonat la UGT s’han afiliat ara a la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC). Arran de totes aquestes altes, USOC constituirà dimecres a Girona la seva nova Federació d’Indústria al territori. 

S'agreuja el conflicte a la UGT de Girona 
Tots els qui s’han donat de baixa acusen UGT d’haver comès “irregularitats” i haver actuat de manera “dictatorial” en aquest procés. Segons asseguren, després de setmanes d’estira-i-arronsa, ja fa més d’un any es va arribar a un acord i es va consensuar una candidatura única, que s’havia de validar en un congrés. Els delegats i afiliats, però, critiquen que des de la UGT se’ls va invalidar la candidatura única, i va nomenar una gestora perquè iniciés de nou els tràmits. 

UGT peta a les comarques gironines, un fet que afebleix el domini del sindicalisme de gestió i integració del Capital

Exterior de la seu del sindicat a Girona
Exterior de la seu de la UGT a Girona.
La marxa de 50 delegats de grans empreses de les comarques obren una crisi a la UGT.   
La decisió arriba després de mesos de tensions amb la cúpula inclòs un procés judicial per injúries.   
Tots ells formen part dels comitès d'empresa d'indústries de sectors com el químic, el farmacèutic, el paperer, el tèxtil o l'alimentari.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada