dilluns, 26 de març del 2018

Fer pedagogia amb la memòria històrica olotina


El grup municipal de la CUP reclama un catàleg de monuments de la ciutat que expliquin el contingut del memorial democràtic.  
El ple aprova que es recordin les víctimes del nazisme de la ciutat.  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/03/2018  
Olot (La Garrotxa, comtat de Besalú).-  

Llegim en la premsa convencional comarcal que el grup municipal de la CUP, a l’oposició a Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú), ha reclamat que es reculli en un catàleg tots els monuments de la ciutat relacionats amb la memòria històrica en relació amb les víctimes de la Guerra Civil i del franquisme per fer pedagogia antifeixista. La portaveu del grup, Mireia Tresserras, va fer la petició en el marc de la moció d’ERC, en què es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament a la campanya de llambordes Stolpersteine d’homenatge als olotins deportats als camps nazis.
Tresserras va recordar que la ciutat ja té una sèrie de monuments dedicats a la memòria històrica, com ara el del president Lluís Companys del davant del cementiri municipal o el memorial democràtic al Triai. “Voldríem que el catàleg d’escultures urbanes tingués una funció educativa”, va insistir.
La regidora cupaire, a més, va remarcar que hi ha entitats com ara Unitat contra el Racisme i el Feixisme i o projectes com per exemple el de Pau Llom, que dirigeix tallers de rap amb alumnes de Secundària on els convida a fer les seves aportacions contra les actituds xenòfobes i feixistes. “Hi ha un cert desconeixement entre la gent jove d’una història que no és tan passada i encara menys ara, que hi ha grups neofeixistes”, va indicar.
Els portaveus de tots els grups municipals, a part d’ERC i la CUP, el PDeCAT, Demòcrates, el PSC i Olot en Comú, van coincidir en la necessitat de mantenir en el temps el record i l’homenatge a les víctimes del nazisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada