dijous, 1 de març del 2018

Concentracions de suport a l’escola catalana arreu del Principat de Catalunya

Somescola es concentra a Girona en suport a la immersió lingüísticaLa pluja i el fred han marcat les concentracions. 
Som Escola es concentra a Girona en suport a la immersió lingüística. 
A Girona s’alerta contra l’atac a la “cohesió social”.  
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/03/2018  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

Segons VilaWeb ahir a la tarda hi va haver diverses concentracions en defensa del model d’escola catalana i la immersió lingüística arreu del Principat de Catalunya. La plataforma Som Escola, que agrupa diverses entitats de la societat civil, havia fet una convocatòria davant els ajuntaments del país a favor del model actual i en contra de la intenció del Govern espanyol de fer canvis aprofitant el 155. La convocatòria va estar marcada per la pluja i el fred.
L’acte central va tenir lloc a la plaça Sant Jaume de Barcelona i va comptar amb la presència de representants de les diferents entitats que integren la plataforma Som Escola, que considera “intolerable l’ús de l’escola com a instrument polític i que es posi en perill un dels grans èxits socials del país”. Allà, un grup de pares, mares i alumnes van llegir un manifest de suport a la immersió lingüística i de rebuig davant els intents de fer demagògia a costa de la llengua. “Els plantejaments que propugnen públicament una involució educativa uniformitzadora, l’adoctrinament ideològic, la generació de sospites i denúncies i la segregació lingüística volen posar en risc aquest model educatiu català compromès amb la igualtat d’oportunitat dels infants i amb els valors cívics i democràtics de convivència de la nostra societat”, han denunciat. Per això, demanen al conjunt de la societat que “faci seu aquest patrimoni que és el model educatiu català, i que es comprometi a consolidar-lo, protegir-lo i contribuir-ne a la millora”. Durant l’acte també s’ha agraït la tasca dels docents i professionals del sistema educatiu “gràcies als quals l’escola ha mantingut tothora la funció de cohesió social i de convivència democràtica en un context de tensions vinculades a la crisi econòmica”.
Les concentracions van tancar una jornada reivindicativa que va arrencar el matí amb un acte en el qual es va escenificar el consens i compromís del municipalisme amb la immersió lingüística, amb la presència de diferents entitats i alcaldes de diferents partits polítics. L’acte del matí, impulsat per la plataforma Som Escola es va fet a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès Nord), a tocar de l’escola Rosselló-Pòrcel, un dels bressols de la immersió. Les entitats que s’agrupen al voltant de Som Escola van fer una defensa aferrissada de la immersió “com un model d’èxit i garant de la igualtat i la cohesió social”.

Som Escola es concentra a Girona en suport a la immersió lingüística
Llegim en la premsa convencional gironina que ni la pluja ni la fred que feia ahir a la tarda a la ciutat de Girona van impedir que Som Escola es concentrés davant de l'ajuntament, a la plaça del Vi, en suport a la immersió lingüística. Sota el lema «Protegim el model d'escola catalana», representants de sindicats com UGT o CCOO, de la FaPaC o d'Òmnium Cultural, entre d'altres, van llegir un manifest per demanar la consolidació, protecció i millora del model educatiu català davant els plantejaments que propugnen «una involució educativa uniformitzadora, l'adoctrinament ideològic, la generació de sospites i denúncies i la segregació lingüística».
Així, un centenar de persones a causa de la plutja es van concentrar ahir sota les voltes de la plaça del Vi de Girona, al costat de l’ajuntament, per expressar el seu suport al model d’immersió lingüística de l’escola catalana.
Dolors Reig, d’Amics de la Unesco de Girona, va assegurar que la inclusió d’una casella per demanar classes en castellà en la preinscripció “és un atemptat directe” contra el model d’immersió que té com a únic objectiu “trencar la cohesió social”. Representants de les entitats que formen part de Som Escola de les comarques gironines (Òmnium Cultural, sindicats, els Moviments de Renovació Pedagògica, laFaPaC, la Facultat d’Educació de la Universitat de Girona, el Departament d’Ensenyament, l’Ajuntament de Girona i Docents per la República) van llegir part del manifest.
L’alcaldessa, Marta Madrenas, va cloure la lectura amb una crida perquè la societat catalana faci seu el patrimoni que representa el model d’immersió. L’acte es va cloure amb la consigna de «L’Escola no es toca» i el cant d’Els Segadors

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada