dijous, 8 de febrer del 2018

Dia Nacional de l’Exili i la Deportació, que tindrà lloc diumenge, 11 de febrer, a Prats de Molló

Es col·locarà una placa en record dels republicans de la Retirada enterrats al cementiri de Prats de Molló i una altra d’agraïment a l’acollida que la seva població va oferir als refugiats republicans en 1939  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 08/02/2018   
Prats de Molló i la Presta (Vallespir, comtat de Vallespir).-   

La Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència,  amb la col·laboració del Museu Memorial de l’Exili (MUME) i l’Ajuntament de Prats de Molló i la Presta Vallespir, comtat de Vallespir), commemorarà diumenge, 11 de febrer, el Dia Nacional de l’Exili i la Deportació. Es col·locarà una placa en record dels republicans enterrats al cementiri de Prats de Molló i una altra d’agraïment a l’acollida que la seva població va oferir als refugiats republicans en 1939.
L’acte  començarà a les 15:30h amb una trobada dels participants al giratori dels Països Catalans de Prats de Molló per, tot seguit, desplaçar-se al cementiri on, amb la presència de l’alcalde, Claude Ferrer, i de la directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament de Catalunya, Carme Garcia, s’inaugurarà una làpida que dignifica l’entorn de la fossa comuna i, a més,  recull quasi tots els noms i les dates de defunció dels trenta-sis republicans que van morir durant la Retirada de 1939 a Prats.
A l’acte també hi seran presents alguns testimonis i descendents d’exiliats republicans. A continuació, també amb parlaments institucionals i la participació de testimonis, davant de les Escoles a la Plaça le Foiral, s’inaugurarà i descobrirà una placa en agraïment de la solidaritat del poble de Prats de Molló vers els refugiats republicans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada