divendres, 5 de gener del 2018

L’Espanya negra no s’atura i Junqueras queda empresonat com ostatge de la monarquia espanyola

Un grup dels manifestants avui a la Plaça del Vi de Girona. ACN
Un grup dels manifestants avui a la Plaça del Vi de Giron
1.500 persones reclamen a Girona l'alliberament d'Oriol Junqueras. Els assistents criden "llibertat" i "República".  
Reaccions d’indignació a la decisió del Tribunal Suprem sobre Junqueras: “Ja no són presos polítics; són ostatges”. Indignació per la decisió de mantenir el vicepresident a presó.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/01/2018  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

Segons l’Agència Catalana de Notícies la plaça del Vi, a Girona, tornà a ser l'escenari ahir dijous d'una nova concentració de suport als consellers destituïts a la presó. En aquesta ocasió, la ciutat respon a la crida de l'ANC i Òmnium Cultural que havien convocat als ciutadans a les principals capitals catalanes per exigir l'alliberament de Junqueras, que ahir va comparèixer davant del Tribunal Suprem i que en els propers dies haurà de dirimir sobre si el manté entre reixes.
Unes 1.500 persones, segons la Policia Municipal de Girona, es van congregar davant de l'ajuntament lluint llaços grocs, bufandes i papers del mateix color en solidaritat amb els empresonats. Durant l'acte, es van cridar consignes a favor de la "llibertat" i la "República" mentre l'ANC va llegir un manifest en el qual es va recordar que, a banda de Junqueras, hi ha tres persones més entre reixes. "El 21 de desembre vam guanyar malgrat totes les adversitats i tot el joc brut!", s’alertà. Uns resultats que "ratifiquen" l'1-O i la "proclamació de la República". "Són ostatges d'un govern corrupte que tapa la seva indecència amb Catalunya", remarca al document que una membre de l'ANC va llegit entre aplaudiments. Per tot plegat, es va reclamar a la Fiscalia que retiri les acusacions contra els diputats, alcaldes i "activistes polítics que persegueix". També es va exigir el "retorn del Govern legítim de la Generalitat" i la "revocació del 155". "Exigim tots els presos a casa", es va remarcar.
En el mateix sentit, es va pronunciar la regidora d'ERC Maria Mercè Roca, que va assegurar que "tenen segrestades quatre persones per les seves idees". Mentre això passi, va dir, les mobilitzacions "continuaran". "Som un poble digne, ho vam demostrar l'1-O i ho seguirem demostrant amb aquests petits gestos", va afirmar. Per tot plegat, també va reclamar l'alliberament dels presos, la retirada del 155 i el "retorn del Govern a l'exili". L'acte va cloure cantant Els Segadors.

Reaccions d’indignació a la decisió del Tribunal Suprem sobre Junqueras 
Tan bon punt s’ha sabut la decisió dels tres magistrats de la sala d’apel·lació del Tribunal Suprem de mantenir Junqueras empresonat, han començat a arribar les reaccions de condemna. El president del Govern legítim català, Carles Puigdemont, creu que Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart ja no són presos polítics, sinó que són ostatges. A més, diu que ‘hi ha un conflicte a resoldre entre Catalunya i Espanya’ i que ells han defensat sempre ‘la via pacífica i el diàleg’.
El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha dit que no els sorprenia pas la decisió i ha denunciat que jurídicament ‘no s’aguanta per enlloc’. En una entrevista a l’ACN, ha refermat que la presó preventiva era revisable: ‘Junqueras ha tornat a deixar clar que és un home de pau, disposat a treballar en una relació bilateral amb l’estat per aconseguir els objectius polítics a què ERC no renunciarà mai. No entenem de cap manera la decisió que s’ha pres.’ Ha afegit que continuarien batallant davant elTribunal Suprem espanyol, però que ERC portaria el cas també a instàncies europees: ‘Cal aconseguir que, com més aviat millor, Junqueras pugui ser a casa seva amb els seus i fent política.’  D’una altra banda, Sabrià espera que es pugui fer efectiva la petició de traslladar Junqueras a una presó catalana. Ha dit que això no satisfaria les seves expectatives, però sí que permetria una millora importantíssima, amb vista a la seva família i a la garantia dels seus drets polítics.
Twitter, el diputat republicà Gabriel Rufián ha estat contundent i ha aventurat que el cas acabaria arribant a un tribunal internacional de drets humans.
Roger Torrent, també diputat d’ERC i alcalde de Sarrià de Ter (Gironès, comtat de Girona) ha escrit un text succint: ‘Miserable injustícia’.
Per Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya, ‘avui és un dia trist’.  Ernest Maragall, diputat electe d’ERC, diu que l’Estat espanyol ‘mostra el seu caràcter real: crueltat inútil, negació de la democràcia, injustícia flagrant’.
L’Assemblea Nacional Catalana ha escrit a Twitter: ‘La injustícia persisteix, però la nostra determinació també. Ni un pas enrere! Us volem a casa!’.
La CUP-CC ha penjat una imatge recordant que avui, nit dels Reis Mags, falten els presos polítics. ‘Avui es torna a demostrar que la fiscalia actua com a part en la persecució d’una ideologia! Seguim amb tu, Oriol.’
Junts per Catalunya ha escrit que l’Estat espanyol ‘vol retenir Junqueras com a ostatge per intimidar el poble català’. 
Marta Pascal, coordinadora general del PDeCAT, ha escrit: ‘En diuen presó preventiva però és càstig a qui pensa diferent.’ 
David Fernández, ex diputat de la CUP, ha escrit un piulet fent referència al ‘risc de reiteració’ esgrimit pels magistrats: ‘Em reitero delictivament, unilateralment i unànimement: #llibertatpresospolitics’.
Eulàlia Reguant, també ex diputada de la CUP-CC, diu que ‘hi ha notícies i decisions que, tot i previsibles, fan ràbia’.
Mireia Boya, cap de llista de la CUP-CC a la circumscripció de Lleida, fa referència al fet que la decisió dels magistrats s’hagi pres per unanimitat.
Albano-Dante Fachin, ex secretari general de Podem Catalunya i impulsor de Som Alternativa, demana a l’esquerra espanyola que reaccioni. ‘Que tothom tingui clar que es violen els drets de tots i totes. A Catalunya i a la resta de l’estat’, escriu.
La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany, ha parlat d’una interlocutòria ‘pròpia del tribunal de la Inquisició’.
El vicepresident del Govern legítim català, Oriol Junqueras, ha publicat un missatge a Twitter dictat des de la presó, després de la decisió del Tribunal Suprem de mantenir-lo empresonat. Al text, el dirigent d’ERC ha escrit: ‘En aquests dies que vindran, mantingueu-vos forts i units. Transformeu la indignació en coratge i perseverança. La ràbia en amor. Penseu sempre en els altres. En el que hem de refer. Persistiu perquè jo persistiré.’ Finalment, Junqueras ha agraït el suport rebut per la gent, l’endemà que un miler de persones clamés a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) per exigir el seu alliberament. ‘Gràcies per tot el vostre suport. Us estimo’, conclou la piulada.
Els magistrats del Tribunal Suprem Miguel Colmenero, Alberto Jorge Barreiro i Francisco Monterde han dictat una interlocutòria en què, per unanimitat, argumenten que hi ha indicis de delictes de rebel·lió, sedició i malversació i apunta que hi ha ‘risc rellevant’ de reiteració delictiva perquè no hi ha ‘cap element’ que permeti a la Sala entendre que Junqueras tingui ‘la intenció d’abandonar la via seguida fins ara’. El Tribunal Suprem, per tant, tomba el recurs d’apel·lació de la defensa i atén la petició de la fiscalia i de l’acusació popular (exercida per VOX) i deixa el vicepresident entre reixes. Amb aquesta decisió, el Tribunal Suprem tomba per segona vegada la petició de la defensa de Junqueras de deixar-lo en llibertat. L’altra ocasió va ser el 4 de desembre, quan el jutge instructor, Pablo Llarena, va optar per alliberar sis dels consellers i deixar a presó Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart perquè considerava que hi havia risc de reiteració delictiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada