dilluns, 18 de desembre del 2017

Gent d’Europa contra l’Espanya negra

Pancartes al Pont dels Catalans, a Tolosa de Llenguadoc.
Montpelhièr i Tolosa de Llenguadoc, es vesteixen de groc.   
A Montpelhièr es va cobrir de llaços grocs l’estàtua de Lluís XIV, mentre que a Tolosa de Llenguadoc, es va enllaçar de groc i desplegat pancartes a El Pont dels Catalans.  
La brutalitat espanyola l’1-O, en el rànquing anual de violacions de drets humans de HRW.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/12/2017  
Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló).-  

Des de Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló) es fa ressò del fet que a les ciutat occitanes de Montpelhièr (Erau) i Tolosa de Llenguadoc (Alta Garona), van participar ahir diumenge a l’acció unitària duta a terme pels Comitès de Defensa de la República ubicats fora dels Països Catalans. Aquests es van coordinar per realitzar una acció conjunta en defensa de la República catalana i en contra els ostatges polítics i l’aplicació del 155 al Principat Catalunya. Diverses ciutats de l’Estat francès van participar, com per exemple París (Illa de França), Lorient i Rennes-Lorient (Bretanya), Bordéu (Gironda, Nova Aquitània, Occitània).
A Montpelhièr es va cobrir de llaços grocs l’estàtua de Lluís XIV, mentre que a Tolosa de Llenguadoc, es va enllaçar de groc i desplegat pancartes a El Pont dels Catalans, amb el Dôme de la Grave de fons.

La brutalitat espanyola l’1-O, en el rànquing anual de violacions de drets humans de HRW 
Les imatges de la policia espanyola apallissant votants pacífics durant el referèndum de l'1-O van commocionar el món. Prova d'això és el fet que la brutalitat policial a Catalunya aparegui en els primers llocs del recull anual de violacions de drets humans de l’ONG Human Right Watch, que selecciona deu temes segons els més seguits per l'audiència.  La investigació sobre la "força excessiva usada per la policia espanyola a Catalunya" apareix en segon lloc, ja que el vídeo publicat per l'ONG sobre el tema és un dels sis més reproduïts durant l'any tot i publicar-s’hi el 12 d'octubre.
Human Right Watch realitza aquest informe de manera independent basant-se en els vídeos i les imatges de l'1-O, a més d'en el testimoni de víctimes de la violència policial o els informes mèdics d'alguns ferits.
Temps enrere, l'ONG ja havia fet una crida conjunta a Espanya i Catalunya per tal que es dugués a terme una investigació internacional i independent dels fets de l'1-O, però el PP, el PSOE i Ciutadans han evitat --fins i tot-- que el Senat investigui les càrregues policials.
Segons Human Rights Watch, actualment, és especialment clau el paper de les autoritats per respectar els drets humans, inclosos el dret a la llibertat d'expressió o reunió. És per això que ha recordat a l’Estat espanyol que és membre de la Convenció Europea dels Drets Humans i de la Convenció Internacional dels Drets Civils i Polítics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada