La Subdelegació del Govern espanyol va portar l'Ajuntament als tribunals per incomplir un requeriment inexistent.
Apareixen pintades contra l’AMI a Bescanó.
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 29/11/2017
Les Preses (La Garrotxa, comtat de Besalú).-
Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat un recurs de l'Estat que demanava obligar l'Ajuntament de les Preses (Garrotxa, comtat de Besalú) a penjar la bandera monàrquica espanyola a la façana. La sentència argumenta que la Subdelegació del Govern espanyol va cometre un defecte de forma perquè, de fet, va portar l'Ajuntament de les Preses als tribunals per incomplir un requeriment que mai va existir. L'Estat tan sols va demanar informació al consistori sobre les banderes que onejaven a la façana de la casa de la vila. Quan l'Ajuntament de les Preses li va respondre que només hi havia penjades les del municipi i la senyera, va dur l'afer directament als tribunals sense instar abans el Consistori a afegir-hi la 'rojigualda'. Ara, el TSJC, a més de tombar el recurs de l'Estat, l'obliga a pagar fins a 1.000 euros en concepte de costes.
El cas que ara el TSJC ha sentenciat es remunta al 8 de febrer del 2013. Aquell dia, l'Ajuntament de les Preses va rebre una petició d'informació per part de la Subdelegació del Govern espanyol, on es demanava saber quines banderes onejaven a la façana del consistori.
A finals d'aquell mes, l'alcalde va respondre que n'hi havia dues de penjades: la municipal i la senyera. I a principis d'abril, l'Estat va interposar un recurs perquè s'obligués l'Ajuntament a fer onejar també la ‘rojigualda’.
El cas va anar a parar a mans del Jutjat Contenciós número 3 de Girona. En una primera sentència, emesa al setembre del 2014, el contenciós ja va tombar el recurs (precisament, per aquest defecte de forma). L'advocat de l'Estat, però, va elevar aleshores l'afer fins al TSJC. I ara, l'alt tribunal català ha resolt en els mateixos termes.
Informació i actuació
La sentència, emesa per la Sala Cinquena del Contenciós Administratiu, subratlla que cal distingir entre "el mer requeriment d'informació" d'aquell que reclama "una actuació concreta adreçada a restablir la legalitat". El TSJC recorda a la Subdelegació del Govern espanyol que, en el cas de les Preses, l'única cosa que hi va haver va ser la petició d'informació (que de fet, l'alcalde ja va respondre).
Com que a partir d'aquí l'Estat no va requerir al consistori que pengés la 'rojigualda' i va portar el cas directament als tribunals, l'alt tribunal entén que el seu recurs no pot prosperar. "La Subdelegació no havia formulat requeriment previ de compliment de la legalitat, de forma que malament podia interposar un recurs contra l'incompliment d'aquest document inexistent", recull la sentència del TSJC.
En conseqüència, l'alt tribunal català tomba el recurs de l'Estat perquè la bandera espanyola onegés a l'ajuntament de les Preses. I no només això, sinó que també li imposa les costes del procés. "Considerant el grau de complexitat processal i substantiva" del cas, però, el TSJC considera "procedent" limitar aquest import a un màxim de 1.000 euros.
La sentència no és ferma i s'hi pot interposar recurs de cassació en el termini d'un mes.
Apareixen pintades contra l’AMI a Bescanó
Segons la premsa convencional gironina e cartell de l’entrada de Bescanó (Gironès, comtat de Girona), on s’indica que l’Ajuntament està adherit a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) s’ha pintat amb un esprai vermell sobre les paraules “Associació” i “per la Independència”, una de les múltiples guixades unionistes que proliferen a Catalunya des de que s’ha proclamat la República.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada