dimarts, 7 de novembre del 2017

Cada dilluns hi haurà una concentració a la plaça del Vi fins que s’alliberin els presos polítics

La UGT omple la Casa de la Cultura amb l'acte de suport a Dolors Bassa
La UGT omple la Casa de la Cultura amb l'acte de suport a Dolors Bassa 
Es fa una crida a la participació en la vaga general inclusiva de demà i en els actes previstos del 8-N.  
Acte de la UGT a Girona per l’alliberament de la consellera Dolors Bassa. Unes 250 persones omplen l’aula magna de la Casa de Cultura de Girona per reclamar la llibertat de la consellera del Govern català i ex líder sindical gironina Dolors Bassa.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/11/2017   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

Llegim en la premsa convencional gironina que la ciutadania gironina està en mobilització permanent des de l’1 d’octubre. Sense defallir i un vespre més, la convocatòria es va centrar de nou a la plaça del Vi, davant de l’ajuntament de Girona. Unes tres-centes persones es van aplegar a les vuit del vespre en suport a la crida de la plataforma Girona Vota per demostrar el seu rebuig i indignació pels empresonaments, i per reclamar-ne l’alliberament.
El president de l’ANC a Girona, Àdam Bertran, va assenyalar que cada dilluns hi haurà una concentració a la plaça del Vi fins que no s’alliberin els presos polítics. A més, va recordar que se’ls ha empresonat per defensar idees polítiques. La concentració estava presidida per una pancarta negra en què es podia llegir “llibertat presos polítics” desplegada davant l’edifici consistorial. El diputat gironí al Congrés Joan Olòriz va recalcar dels presos que “ho han sacrificat tot per complir el programa que els va portar al govern, per complir les promeses”. Olòriz va recordar que “el vell règim ens vol vençuts” i en aquest sentit va fer una crida a la participació en massa en les eleccions del 21-D, que “el poble farà legítimes”, i en què s’aconseguirà, va dir, “una altra fita”. Va mencionar una frase de Junqueras --“Som forts perquè ens estimem; i no saben la força que té això”-- per concloure amb una metàfora abrandada i marinera: “Si hi ha mar, hi posarem veles.”
Un minut de silenci i el cant d’Els Segadors va posar fi a la concentració, que tancava l’acte d’homenatge a la consellera Bassa, que s’havia organitzat una hora abans a la Casa de Cultura.
La jornada de mobilització va començar al migdia, amb una aturada dels treballadors públics davant la seu de la Delegació de la Generalitat a Girona. Amb cartells en què es podia llegir “llibertat presos polítics” i “democràcia”, es va guardar un minut de silenci.

Acte de la UGT a Girona per l’alliberament de la consellera Dolors Bassa
També segons la premsa convencional gironina unes 250 persones, entre les quals sindicalistes i representants de diversos partits polítics --sobretot d’ERC, però també del PSC--, van assistir ahir al vespre a un acte per demanar l’alliberament de la consellera i ex líder gironina de la UGT a les comarques gironines Dolors Bassa, empresonada juntament amb els altres consellers des de dijous passat per ordre de l’Audiència Nacional del Regne d’Espanya.
“Estem davant una persona que ha bolcat la seva vida per un món millor”, va dir el seu successor davant la UGT gironina, Xavier Casas, qui tot seguit es va demanar com podia ser que una persona com ella estigués a la presó i va fer una crida a defensar els “drets i llibertats que ella des de tots els àmbits ha defensat”.
També el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, va adreçar-se a la fiscalia i a l’audiència per demanar l’alliberament de Bassa. “No hi ha cap raó perquè estigui a la presó” i “aquesta no és una demanda de clemència sinó de justícia”, va dir. Álvarez va destacar la important feina feta per Bassa a la conselleria, com ara “la llei de garantia, extremament positiva”, però també la feina en la construcció del sindicat: “La UGT li deu molt.” I així, va concloure que lluitaran per la seva llibertat.
Per la seva banda, el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, va demanar a la població que sigui digna i que totes les mobilitzacions es facin des del pacifisme i el respecte. La crida a la no-violència, va dir Ros, és una de les demandes de Bassa des de la presó i també del mateix president Carles Puigdemont, que, segons va dir Ros, li va trucar la setmana passada des de Bèlgica. “La Dolors Bassa és com la tramuntana, que neteja el cel i el deixa blau, i ella, allà on va, amb el seu somriure esbandeix els núvols”, va dir Ros, abans de demanar la llibertat per a ella, i també “per als Jordis i tots els altres consellers”, moment en què hi va haver aplaudiments del públic. Ros també va dir que des de fa setmanes, molts catalans “hem plorat”. “Però els que tenim plorera demostrem que som humans, a diferència del fiscal i la jutgessa, i aquestes llàgrimes no són de tristesa ni de derrota, sinó de dignitat i d’esperança”, va dir.
L’acte, que també va incloure un vídeo amb imatges de Bassa, es va cloure amb crits de “llibertat” i el cant d’Els Segadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada