dilluns, 18 de setembre del 2017

Organitzacions antifeixistes impedeixen que un vaixell neonazi entri al port de Palamós

Malgrat el rebuig de les autoritats portuàries, el C-STAR podria atracar si necessita combustible o al·lega problemes mecànics.  
CPALACIOB17092017029-2
Un membre de les organitzacions antifeixistes vigila els moviments del C-Star a l'espigó del port de Palamós.



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/09/2017  
Palamós  (Baix Empordà, comtat de Girona).-   

Llegim a ARIET.CATque desenes de persones es van mobilitzar diumenge per impedir que el vaixell neonazi C-STAR entrés al port de Palamós. Membres de Girona Acull, de Stop Mare Mortum i de l’Espai Antiracista, entre altres, es van concentrar a l’espigó del port i van pressionar les autoritats portuàries perquè rebutgessin qualsevol petició provinent del vaixell, que té per objectiu frenar l'arribada de migrants a Europa.
Les alarmes van saltar diumenge al matí, quan a través de les xarxes socials es va saber que el vaixell C-STAR havia abandonat la costa de Tunísia i es dirigia a Palamós. Ràpidament, diverses organitzacions antifeixistes es van mobilitzar per impedir que el vaixell atraqués a la costa catalana. Les activistes van posar-se en contacte amb les autoritats portuàries i amb diversos responsables polítics.
La resposta va ser immediata. L’empresa pública Ports de la Generalitat va rebutjar la petició del vaixell neonazi d’entrar a Palamós. A través d'un tuit, l’entitat també va anunciar que impediria que el vaixell entrés a qualsevol port gestionat per la Generalitat. "Aquesta gent no els volem ni aquí ni enlloc", va dir el diputat de Junts pel Sí i secretari de migracions Oriol Amorós. Per la seva part, el conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull va donar instruccions perquè el C-STAR tampoc pogués atracar als ports de Barcelona i Tarragona.
Gràcies a la mobilització antifeixista, el vaixell neonazi va quedar frenat a pocs quilòmetres de la costa catalana. A mitja tarda, la silueta del C-STAR es retallava a l’horitzó de Palamós. Després de navegar sense rumb durant unes quantes hores, el vaixell va optar per allunyar-se de la costa fins a perdre’s de vista. 
Aquesta victòria, tanmateix, no desmobilitza les activistes antifeixistes, que temen que el C-STAR pugui entrar a Palamós de nit. Les autoritats portuàries no poden rebutjar l’entrada del vaixell si necessita combustible o al·lega problemes mecànics. El vaixell, a més, podria sol·licitar permís per atracar en un port que no estigui gestionat per la Generalitat. Les activistes no saben per quina raó el C-STAR ha travessat el Mediterrani, però especulen amb la possibilitat que hagi vingut a recollir tripulació.  
La "missió" Defend Europa va començar el passat mes de juliol impulsada per una organització neonazi internacional: Generació Identitària. El seu objectiu és impedir que les persones refugiades travessin el Mediterrani. Generació Identitària acusa les organitzacions no governamentals que realitzen operacions de salvament al mar de "traficar" amb sers humans. També es vanta de "salvar" migrants conduint-los a ports "no-europeus". Irònicament, el C-STAR va ser rescatat per una ONG després de patir una avaria davant de la costa líbia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada